Cea mai bună Lasagna din lume

Îți ia ceva timp să faci această bunătate, dar merită cu adevărat.

TIMP DE PREGĂTIRE 30 minute
TIMP DE PREPARARE 2 ore 30 minute
TIMP TOTAL 3 ore

Pentru 12 portii

  • ½ kg cârnați italieni dulci
  •  29 kg carne macină de vită
  •  ½ cană ceapă tocată
  •  2 căței de usturoi zdrobit
  •  1 cutie roșii tocate
  •  2 cutii paste tomate
  •  2 cutii sos tomate
  •  ½ cană apă
  •  2 lingură(i) zahăr alb
  •  ½ linguriță(e) frunze uscate de busuioc
  •  ½ linguriță(e) semințe de fenicul
  •  1 linguriță(e) ierburi italiene
  •  1 linguriță(e) sau după gust, sare
  •  ¼ linguriță(e) piper negru măcinat
  •  4 lingură(i) pătrunjel proaspăt tocat
  •  12 taitei de lasagna
  •  1 ou
  •  29 kg brânză mozzarella felii
  •  ¾ cană de parmezan ras
  •  450 gr brânză ricotta

 

Pasul 1 - Pregătești sosul de carne pentru Cea mai bună Lasagna din lume
 

Gătește în cuptor cârnații, vita, ceapa și usturoiul, la foc mediu, până când se rumesc. Amestecă roșiile zdrobite, pasta de roșii, sosul de roșii și apa. Condimentează cu zahăr, busuioc, semințe de fenicul, ierburi italienești, 1 linguriță de sare, piper și două linguri de pătrunjel tocat. Compoziția trebuie să fie acoperită. Las-o să fiarbă timp de circa o ora și jumătate, amestecând ocazional.


Pasul 2 - Fierbi pastele de Lasagna
 

Într-o oală mai mare fierbi apă cu sare. Când începe apa să clocotească este timpul să fierbi pastele de lasagna, timp de circa 8 - 10 minute. Scurge pastele și plimbă-le sub un jet de apă rece. Într-un bol, amestecă brânza ricotta cu ou, pătrunjelul rămas și o jumătate de linguriță de sare.


Pasul 3 - Pregătești cuptorul
 

Preîncălzește cuptorul la 190 grade C.


Pasul 4 - Asamblezi Cea mai bună Lasagna din lume
 

Pentru montare, întinde o cană și jumătate de sos de carne pe fundul unei tavi de copt). Aranjează 5 paste lungi pe sosul de carne. Întinde o jumătate din amestecul de brânză riccota. Deasupra așează o treime din feliile de brânză mozzarella. Adaugă din nou cu lingura o cană și jumătate de sos de carne peste mozzarella și presară un sfert de cană de parmezan. Repetă straturile, iar deasupra pune mozzarella și parmezanul rămas. Acoperă cu folie, iar pentru a preveni lipirea, asigura-te că folia nu atinge brânza.


Pasul 5 - Coci lasagna în cuptor
 

Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă încă 25 de minute.


Pasul 6 - Servire Cea mai bună Lasagna din lume
 

Lasă la răcit timp de 15 minute, înainte de servire.

 

 

În prepararea rețetei tale poți folosi unul din produsele de mai jos.

Comentarii

Articole similare

Supa de Lasagna
Supa de Lasagna
Iata o supa distractiva care iti poate tine de cald in zilele reci de toamna. Nu stiu cum esti tu, dar noi adoram o lasagna buna. Aceasta este o versiune descompusa si apoi re-compusa in supa. Este...
Lasagna cu legume
Lasagna cu legume
Cand iti este pofta de o reteta gustoasa si super satioasa, lasagna poate fi varianta castigatoare. Iar daca vrei totusi un preparat mai usor, fara carne tocata, poti prepara aceasta reteta super...
Pui tip KFC
Pui tip KFC
Intr-o lume atat de agitata, cu greu gasim timp pentru micile placeri ale vietii. Si adesea preparatele fast-food sunt o placere nevinovata menita sa ne rasfete papilele gustative intr-un timp cat...
Salată de varză la borcan
Salată de varză la borcan
Numai mâine nu e iarnă! Iar borcănele așteaptă nerăbdătoare să-și facă datoria și să adăpostească cea mai bună salată de varză Numai mâine nu e iarnă! Iar borcănele așteaptă nerăbdătoare să-și facă...