Carnea de miel este un aliment indispensabil de pe masa sarbatorilor Pascale. Este alegerea ideala pentru a iesi din cotidian si de a savura un preparat delicios, care nu necesita foarte multe ingrediente si care este totodata si foarte sanatos, datorita modului de gatire si al ingredientelor utilizate.
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 20 minute
1 kg carne de miel
200 ml suc de mere
1 fir praz
3 catei usturoi
3 lingură(i) ulei
cimbru
3 frunze de dafin
1 lingură(i) mustar
rozmarin
suc de lamaie
1 capatana usturoi
1 cepe taiate solzisori
sare si piper
Pasul 1 - Marinarea
Pregatiti carnea de miel cu cel putin o zi inainte, pentru a fi mai frageda. Spalati bine carnea, asezonati-o cu condimente, alaturi de vin sau zeama de lamaie si mustar.
Pasul 2 - Pregatirea cuptorului
Preincalziti cuptorul la 130 grade Celsius.
Pasul 3 - Pregatirea carnii
Carnea marinata se trece intr-o tigaie si se rumeneste pe ambele parti. Mai apoi se adauga intr-o tava si se pune la cuptor pentru a se intrepatrunde si pentru a se gati uniform, pentru aproximativ 1-3 ore, in functie de varsta carnii de miel.
Pasul 4 - Servire
Cand carnea este gata, se va desprinde frumos si simplu de pe os. Treceti cantitatea dorita pe o farfurie si serviti alaturi de o salata fresh sau alte preparate traditionale.
Pofta buna!
Comentarii