Buchete de fasole verde

Păstăi suple de fasole verde, gătite la abur și apoi în cuptor. O aromă deosebită pentru că sunt învelite în bacon și imbaiate într-un sos savuros. Rețeta devine perfectă dacă lași buchetele la marinat, peste noapte.

TIMP DE PREGĂTIRE 15 minute
TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 35 minute

Pentru 20 de portii

  •  10 felii bacon
  •  500 gr fasole verde proaspata
  •  1 cub bulion de carne
  •  4 lingură(i) sos Worcestershire
  •  2 linguriță(e) sos soia
  •  2 lingură(i) unt
  •  2 lingură(i) zahar brun
  •  ½ linguriță(e) pudra de usturoi

 

Pasul 1 - Pregătești cuptorul pentru Buchete de fasole verde
 

Preincalzesti cuptorul la 175 grade Celsius.


Pasul 2 - Prăjești parțial baconul
 

Pui baconul într-o tigaie mare, adâncă. Gătești la foc mediu - mare, până când baconul este prăjit parțial. Îl scurgi, tai fiecare bucată pe jumătate și dai deoparte.


Pasul 3 - Gătești fasolea verde la aburi
 

Fierbi o oală mare cu apă. Pui fasolea verde la aburit, într-un coș special de aburi sau pe un suport, deasupra vasului cu apă fiartă. Acoperi cu un capac și lași aburul să pătrundă bine fasolea verde. Lași fasolea la aburit timp de câteva minute, până când se înmoaie. Când se întâmplă acest lucru, dai fasolea deoparte. Ia din oala cu apă fierbinte circa 2 căni de apă și mixează cu bulionul.


Pasul 4 - Montezi Buchete de fasole verde
 

Ia un buchet de fasole verde (4 sau 5 fire) și învelește-le într-o bucată de bacon. Fixează cu o scobitoare, dacă ți se pare necesar, pentru ca baconul să nu se desfacă din jurul firelor de fasole. Pune aceste mănunchiuri într-o tavă de gătit, suficient de încăpătoare.


Pasul 5 - Torni sosul peste buchetele de fasole verde
 

Într-o tigaie așezată pe aragazul dat la foc mediu, amestecă sosul Worcestershire, sosul de soia, untul, zahărul brun și praful de usturoi. Amestecă până când se dizolvă zahărul. Toarnă acest sos peste buchetele de fasole verde învelite în bacon.


Pasul 6 - Găteșți la cuptor Buchete de fasole verde
 

Dai tava la cuptorul preîncălzit la 175 grade Celsius timp de 20 de minute sau până când baconul este complet gătit. Când totul este gata, scoți tava, așezi buchete frumos în farfurii și servești.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Buchete de fasole verde
Buchete de fasole verde
Păstăi suple de fasole verde, gătite la abur și apoi în cuptor. O aromă deosebită pentru că sunt învelite în bacon și imbaiate într-un sos savuros. Rețeta devine perfectă dacă lași buchetele la...