Cand stai mult in fata calculatorului, ori atunci cand doresti sa te relaxezi putin, s-ar putea sa ai nevoie de o mica gustare. Iar pentru a evita sa mananci alimente nesanatoase, te invitam sa incerci aceasta reteta delicioasa de boabe de naut crocante.
Acestea sunt ideale atunci cand ti-e pofta de ceva sarat, dar vrei, totusi, sa mananci sanatos. Spre deosebire de chipsuri sau alte gustari din comert, boabele de naut pot reprezenta o gustare sanatoasa si satioasa, cu atat mai mult in timpul postului, cand ai nevoie de alimente mai consistente.
Daca esti curios sa afli ce gust are aceasta reteta, nu trebuie decat sa intri in bucatarie si sa te apuci de gatit! Ai nevoie doar de o tava antiaderenta, de un cuptor bine incins si cateva ingrediente. Iata care sunt acelea si cum se prepara pas cu pas!
Ingrediente
1 conserva de naut sau 200 g naut boabe uscate
2 lingurite sare
2 lingurite boia dulce
2 lingurite cimbru uscat
5 lg ulei de masline
Mod de preparare
Pentru pregatirea boabelor de naut rumenite in cuptor, poti folosi atat naut din conserva sau la borcan, cat si boabe uscate de naut. In cazul in care alegi primele doua variante, reteta va fi extrem de simplu de pregatit si iti va lua foarte putin sa o prepari.
Insa, in cazul in care pregatesti naut boabe, ai grija sa le pui in apa cu o seara inainte, pentru a se hidrata bine, iar a doua zi, cand doresti sa le gatesti la cuptor, fierbe-le mai intai pentru aproximativ 10 minute.
Boabele de naut, din conserva, borcan sau fierte anterior coacerii, vor trebui pentru inceput, lasate la scurs pentru cateva minute. Dupa ce scapi de surplusul de apa de pe suprafata lor, intinde intr-o tava, o foaie de copt si pune boabele deasupra.
Separat, intr-o ceasca, mixeaza uleiul de masline cu sarea, boiaua dulce si cimbrul uscat, pana ce sarea se dizolva, apoi toarna amestecul peste boabele de naut. Foloseste mana pentru a amesteca boabele cu mixul de ulei si condimente.
Introdu tava in cuptorul preincins la 180 de grade si lasa boabele de naut la rumenit pentru aproximativ 20 de minute. Daca vrei ca boabele sa fie aurii pe toata suprafata lor, dupa primele 10 minute, le poti amesteca in tava, pentru a te asigura ca vor prinde crusta uniform. Cand boabele de naut sunt rumene, reteta este gata, iar tava poate fi scoasa din cuptor.
Boabele de naut rumenite in cuptor, pot fi servite atat simple, pe post de gustare, atunci cand vrei sa rontai ceva sanatos in timpul unui film, insa, pot fi utilizate si in alte retete, ca de exemplu, in salate.
Sa ai pofta si sa gatesti cu drag si spor!
Comentarii