Aripioare de pui cu sos barbeque si miere este un preparat dulce-picant, o idee altfel de a experimenta retetele de pui pentru mesele festive si nu numai. Acest preparat este unul de durata deoarece, folosind cratita cu gatire lenta, aromele se vor patrunde mai profund iar mancarea va fi mai suculenta.
TIMP DE PREPARARE3 ore
TIMP TOTAL3 ore 10 minute
Pentru amestecul de condimente
18 kg aripi de pui
1 lingură(i) zahar brun
1 linguriță(e) pudra de ceapa
2 linguriță(e) sare
1 ½ linguriță(e) usturoi pisat sau pudra
piper negru, paprika, condimente cayenne, dupa gust
Pentru sosul barbeque
¾ cana sos barbeque
½ cana miere
¼ cana sos rosii
1 linguriță(e) unt topit
1 linguriță(e) otet de mere
2 lingură(i) amidon de porumb
Pasul 1 - Pregatirea carnii
Pe ochiul aragazul adaugati tigaie cu gatire lenta in care adaugati aripile de pui asezonate cu toate ingredientele picante.
Pasul 2 - Pregatirea sosului
In bolul in care ati marinat carnea cu condimente, inainte de a o pune pe foc in cratita cu gatire lenta, adaugati ingredientele pentru sos exceptand amidonul de porumb. Adaugati toate acestea peste carnea de pui. Gatiti carnea timp de 2-4 ore, pana cand carnea atinge o temperatura interna de 165 grade F. Verificati temperatura carnii cu ajutorul unui termometru de bucatarie.
Pasul 3 - Verificarea carnii
Dupa timpul mentionat anterior dati cratita deoparte si scoate-ti puiul. Pastrati sosul in oala. Pune-ti carnea intr-un bol si turnati peste sos un amestec din doua linguri amidon de porumb cu doua linguri de apa, omogenizat bine. Amestecati bine.
Pasul 4 - Finalizarea preparatului
Adaugati cratita cu sos pe foc timp de inca zece minute, pana sosul capata consistenta. Cand acesta este gata turnati-l peste aripioare si serviti. Puteti servi preparatul ca atare sau alaturi de piure, orez, etc.
Pofta buna!
Comentarii