Aripi de pui chinezești

O rețeta cu aripi de pui , gătite într-o variantă autentică chinezească. Să nu te mire dacă cei care vor gusta din preparatul tău, îți vor cere să repeți cât de curând această experiență.

TIMP DE PREGĂTIRE 5 minute 
TIMP DE PREPARARE 1 oră 5 minute
TIMP TOTAL 1 oră 10 minute

Pentru 12 portii

  •  2 cani sos de soia
  •  2 cani zahar brun
  •  2 lingură(i) pudra de usturoi
  •  25 kg aripi de pui, despicate și fara vârfuri

 

Pasul 1 - Gătești sosul de soia pentru Aripi de pui chinezești
 

Începi prin a amesteca sosul de soia cu zahărul brun și cu praful de usturoi, într-o tigaie așezată pe aragaz, la foc mediu. Gătești aceste ingrediente și amesteci în compoziția de pe foc până când zahărul se topește complet. Când acest lucru se întâmplă, poți să dai tigaia deoparte și să o lași să se răcească.


Pasul 2 - Marinezi aripile de pui
 

Pune aripile de pui într-o bol mai mare. Toarnă peste ele amestecul de soia pe care l-ai preparat la pasul 1. Amestecă bine până când aripile sunt acoperite uniform cu sosul din soia. Acoperă vasul cu o folie de plastic și lasă puiul astfel să se marineze la frigider, peste noapte sau timp de 8 ore.


Pasul 3 - Pregătești cuptorul pentru Aripi de pui chinezești
 

Încălzești cuptorul până la 175 grade Celsius.


Pasul 4 - Pregătești tava de copt pentru Aripi de pui chinezești
 

Toarnă mărinata cu aripi de pui într-o tavă de copt cu dimensiune de circa 22 x 33 cm. Acoperă vasul de copt cu folie de aluminiu.


Pasul 5 - Gătirea la cuptor și servire Aripi de pui chinezești
 

Bagă tava cu aripi de pui chinezești în cuptorul preîncălzit, timp de circa 45 de minute. Îndepărtează apoi folia de pe tava de copt și continuă gătirea pentru încă 15 minute. Se servește fierbinte.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Aripi de pui chinezești
Aripi de pui chinezești
O rețeta cu aripi de pui , gătite într-o variantă autentică chinezească. Să nu te mire dacă cei care vor gusta din preparatul tău, îți vor cere să repeți cât de curând această experiență. TIMP DE...