3 retete cu oua pe care sa le incerci anul acesta

De ce sa mancam oua?


Consumate in cantitati moderate, ouale pot fi foarte sanatoase pentru organismul nostru. Acestea au o valoare nutritionala mare, iar daca iti doresti sa pierzi in greutate, pot chiar sa te ajute sa slabesti, fiindca sunt bine cunoscute pentru faptul ca, ii dau creierului nostru foarte rapid senzatia ca ne- am saturat. Iar acest lucru, poate duce la consumarea unei cantitati mai mici de hrana!


Asadar, atunci cand nu le mancam in exces, pot face mult bine organismului nostru. Trebuie doar sa nu facem abuz si sa incercam sa gasim modalitati cat mai sanatoase prin care sa le preparam!


In ce putem gati ouale?


Nu ti- ai utilat inca bucataria? Daca esti hotarat sa incepi sa gatesti, atunci vei avea nevoie de vase si ustensile! Daca ai cautat retete care sa contina oua, atunci vei avea nevoie de vase in care sa le prepari! “Set tigai” scrie pe tine! Vei avea nevoie de unul daca vei vrea sa ai in ce sa iti prepari retetele cu oua!


Esti curios sa afli care sunt cele 3 retete?


Daca nu te pricepi prea bine la bucatarie, avem pentru tine 3 retete simple si rapide care contin ou. Sunt retete extrem de usor de pregatit si in acelasi timp, sunt si foarte gustoase. Daca esti nerabdator sa le prepari, atunci citeste in continuare!


Omleta cu legume


Oricine isi poate gati o omleta! Insa majoritatea opteaza pentru cea simpla. Daca in schimb vrei ceva super sanatos, omleta cu legume ti se va potrivi mai bine.

Pentru doua portii mari, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

4 oua mari

1 ceapa mare

jumatate de ardei gras rosu

4 ciuperci champignon mari (proaspete)

50 g porumb fiert sau la conserva

jumatate de legatura de marar sau patrunjel

1 cubulet de unt

1 ceasca apa

Pentru inceput vom taia legumele, insa nu cubulete, ci felii, nici prea subtiri, nici prea groase. Vom incepe mai intai cu ceapa, deoarece, dupa ce o taiem, o vom da cu sare si o vom freca in mana, pentru a- i da mai multa aroma.

Dupa ce am taiat toate legumele, punem o tigaie pe foc, in care agaugam cubuletul de unt si il lasam sa se topeasca. Adaugam apoi ceapa si ardeiul si il lasam sa se caleasca. Ulterior adaugam si ciupercile, impreuna cu o cescuta de apa.

Lasam amestecul pe foc, pana ce se gatesc complet ciupercile si pana ce s- a evaporat toata apa. Apoi adaugam si porumbul.

Intre timp, intr- un bol, spargem ouale si pe batem, apoi adaugam si patrunjelul tocat marunt.

Cand amestecul de legume s- a preparat, turnam deasupra ouale cu partunjel tocat. Mestecam in omleta pana ce se gatesc ouale.


Ochiuri scaldate in sos de rosii cu praz


Pentru a gati aceasta reteta, sunt necesare urmatoarele ingrediente:

4 oua

3 rosii mari

1 praz

o jumatate de ardei gras rosu

2 lg de ulei

1 ceasca apa


Vom incepe prin a toca marunt rosiile si ardeiul, si inele prazul. Apoi, intr- o tigaie, vom pune cele 2 lg de ulei, impreuna cu prazul taiat inele, si il vom lasa pe foc pana se caleste. Adaugam apoi si rosiile si ardeiul tocate marunt, apoi ceasca plina cu apa.


Lasam amestecul pe foc pana ce sunt gata si rosiile si ardeiul. Daca apa se evapora mult prea repede, putem sa mai adaugam putina. Important este ca pana la final, legumele sa fie patrunse.


Putem adauga de asemenea, un varf de lingurita de zahar pentru a taia aciditatea rosiilor. Adaugam si sare si condimente dupa gust.


Cand amestecul este gata si prinde aspectul si gustul unei tocanite, se vor adauga in el si ouale. Ai grija ca atunci cand le pui in tigaie sa nu spargi galbenusul oualelor. Da focul la temperatura mai mica si lasa ouale sa se prepare, pana ce acestea devin vascoase.

 

Oua umplute cu pate de ficat


Daca aceasta reteta pare interesanta pentru tine, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a o putea prepara:

10 oua

200 g ficatei de pui

o jumatate de morcov

1 ceapa mare

cateva boabe de piper (3-4)

2- 3 foi de dafin

Cele 10 oua vor trebui pentru inceput puse la fiert. Va trebui sa le tii mai mult pe foc, deoarece e necesar sa fie tari, ca sa le poti scoate mai usor galbenusul.


Separat, se vor pune la fiert, intr- o oala, ficateii, impreuna cu ceapa si morcovul, pe care nu e nevoie sa le tai, ci le poti lasa intregi. In apa in care se fierb ficateii adaugi si boabele de piper si foile de dafin.


Cand ficateii si legumele s- au fiert foarte bine, scoti boabele de piper si foile de dafin, si scurgi toata apa din oala. Apoi, va trebui sa dai ficateii si legumele la blender si sa adaugi sare si condimente dupa gust. Compozitia rezultata se lasa la racit.


Intre timp, daca ouale s- au racit, le vei curata de coaja, cu grija, ca sa isi partreze aspectul, iar apoi le vei taia pe din doua si vei scoate galbenusurile. Dupa ce ai scos galbenusurile, vei pune in golul ramas in albus, pateul de ficat, cu ajutorul unei lingurite sau cu ajutorul unui pos pentru ornat prajituri, daca ai unul prin casa.


Dupa ce ai pus pateul in toate galbenusurile, ai posibilitatea sa le ornezi cu diverse bucatele de legume, cum ar fi cele de morcov sau ardei, sau cu diverse ierburi, precum patrunjelul.


Si uite asa, am terminat de gatit toate cele 3 retete! Tie cat de simple ti s- au parut? Incearca sa le prepari si tu acasa si impartaseste apoi cu noi parerea ta despre ele, lasand un comenatriu in sectiunea de mai jos.


Sa ai pofta si mult spor la gatit!

Comentarii