Astazi venim cu o reteta simpla, asa cum te-am obisnuit, pe care o poti prepara rapid, in maximum 30 de minute: sticksuri din dovlecei sau zucchini cu parmezan la cuptor. Iti recomand sa pregatesti cel putin 2 dovlecei pentru ca sticksurile se vor manca imediat. Sunt extrem de gustoase si sanatoase, pentru ca nu sunt prajite ci coapte in cuptor. Un aperitiv ieftin si simplu care va adauga un plus de aroma cinei.
Ai nevoie de:
2 zucchini sau dovlecei
150 g fulgi de porumb
30 g parmezan
1 ou
ulei de masline
sare si piper
Cum se prepara:
Taie dovleceii in doua jumatati, pe lung, apoi taie fasii potrivite de 1-2 cm grosime. Condimenteaza fasiile de dovlecel cu sare si piper. Iar intr-o farfurie putin adanca, amesteca parmezanul ras cu pesmetul de fulgi de porumb, sare, piper si poti adauga dupa gust si putina verdeata.
Separat, in alta farfurie, bate oul in care poti adauga putina sare si piper. Si acum poti trece fasiile de dovlecel prin oul batut si apoi prin amestecul de pesmet.
Intre timp incinge cuptorul la 200 de grade. Si asaza dovleceii in tava de cuptor pe care ai pus deja hartie de copt. Asaza dovleceii astfel incat sa nu stea lipiti si sa se poata coace pe toate partile. Si pune tava la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand acestia devin aurii.
Poti servi sticksurile de dovlecel cu un sos de iaurt cu usturoi sau maioneza. Pofta buna!
23 iul. 2021

Comentarii