Daca friptura de miel este pe lista ta de preparate pentru masa de Paste de anul acesta, dar esti inca nehotarata ce garnitura sa alegi pentru ea, ti-am pregatit o idee super rapida care merge de minune cu carnea de miel, usor de facut si pe gustul tuturor.
Ai nevoie de:
1kg cartofi noi mici, in coaja
Cateva crengute de rozmarin
5-6 linguri de ulei de masline
1 capatana de usturoi
½ lingurita de cimbru
Sare si piper dupa gust
Cum se prepara:
Pentru inceput, pregateste cartofii spalandu-i bine sub jetul de apa pentru a indeparta tot pamantul. Apoi asaza-i cu tot cu coaja intr-o tava pe care ai pregatit-o deja cu foaie de copt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si raspandeste uleiul cu mainile pentru a il uniformiza pe toata suprafata cartofilor apoi asezoneaza-i cu toate condimentele si mirodeniile, astfel incat sa fie bine acoperiti pe toate partile. Poti adauga si alte condimente daca preferi, apoi pune in tava o capatana de usturoi usor zdrobita, in coaja.
Acopera tava cu o folie de aluminiu si da-o la cuptor, pentru 40 de minute, in cuptorul bine incins la 200 de grade Celsius. Dupa 40 de minute scoate folia de aluminiu si verifica daca cartofii sunt moi, cu ajutorul unei furculite. Daca sunt aproape gata, mai lasa-i pentru 10-15 minute, fara folia de aluminiu, pentru a se rumeni coaja frumos.
Cand sunt gata poti servi cartofii alaturi de friptura de miel. Te asiguram ca vor fi deliciosi. Pofta buna!
23 apr. 2021

Comentarii