Somon in crusta de ierburi aromatice

Un preparat gustos si sanatos, usor de pregatit mai ales atunci cand nu ai timp sa pierzi prea mult in bucatarie dar in acelasi timp iti doresti sa mananci ceva cald, aromat si delicios in acelasi timp. Aceasta reteta este potrivita chiar si atunci cand astepti musafiri si vrei sa le prepari ceva buna pentru pranz sau cina.

 

Ai nevoie de:

500 g file de somon

zeama de la 1 lamaie

patrunjel proaspat tocat

rozmarin, oregano, busuioc (ce ierburi iti plac)

2-3 catei de usturoi pisati

1 lingura de ulei de masline

Sare si piper

 

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si pregateste o tava pentru cuptor pe care asaza foaie de copt. Intr-un bol, amesteca toate ingredientele, in afara de somon. Asaza somonul in tava si unge-l bine cu amestecul obtinut. Da tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute in functie de cat de crocant iti preferi.

Pentru garnitura, iti propunem sa incerci cartofi dulci pai asezati in aceeasi tava cu somonul pe care poti presara usturoi pudra si putin parmezan ras la sfarsit, dupa ce ii scoti din cuptor. Sau poti alege o garnitura de cartofi copti. Pofta buna!

 

Comentarii

Articole similare

Somon in crusta de susan
Somon in crusta de susan
Somonul acesta este pur si simplu indraznet. Este singurul mod in care l-am putea descrie rapid. Cu o atingere de ceapa uscata si fulgi de usturoi, seminte de mac si susan, presarat cu sare grosiera,...
Somon in crusta de ierburi aromatice
Somon in crusta de ierburi aromatice
Un preparat gustos si sanatos, usor de pregatit mai ales atunci cand nu ai timp sa pierzi prea mult in bucatarie dar in acelasi timp iti doresti sa mananci ceva cald, aromat si delicios in acelasi...