Peperonata - Mancare italiana de ardei

Ideala pentru pranz sau cina, aceasta reteta originala italieneasca este un fel de mancare delicios dar in acelasi timp foarte usor de preparat si cu putine ingredient. Hai sa vezi cum se prepara peperonata.

 

Ai nevoie de:

1,5 kg de ardei gras taiat fasii

2 cepe roșii

2-3 catei de usturoi

4 linguri de ulei de masline

4-5 rosii

Sare si piper dupa gust

Busuioc

 

Cum se prepara:

Curata si spala toate ingredientele. Dupa ce ai spalat si curatat ardeii de seminte, cotor si pielita, taie-I fasii. Rosiile, ceapa si usturoiul toaca-le. Intr-o cratita sau wok cu capac, adauga uleiul de masline si caleste ceapa cateva minute, apoi adauga toate ingredientele si lasa la calit, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute. Apoi, da capacul la o parte si mai lasa pe foc pentru aproximativ 20 de minute, adaugand 1-2 linguri de apa. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si busuioc proaspat.

 

 

Comentarii