Pastele, acel preparat care iti este mereu alaturi la greu. Adica atunci cand nu stii ce sa mai gatesti, intotdeauna scapi de grija cu o portie de paste. Mai ales ca poti inventa toppinguri noi, in functie de ce ai prin frigider, si mereu poti schimba ce pentru a obtine o reteta noua. Noi iti propunem astazi o reteta super simpla cu sos pesto, rosii uscate si mozzarella sau parmezan, dupa gust.
Ai nevoie de:
Pentru doua portii
170 g de paste (penne, tagliatelle, fusilli)
Sos pesto 3-4 linguri pline
6-7 bucatele de rosii uscate in ulei
2-3 catei de usturoi
Parmezan bucati sau 50 g mozzarella
Sare si piper dupa gust
Optional capere si busuioc proaspat
Cum se prepara:
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj intr-o oala incapatoare in care ai adaugat si sare.
Intr-o tigaie adanca, adauga bucatile de rosii uscate feliate impreuna cu 1-2 linguri de ulei din borcan. Adauga si cateii de usturoi tocati si caleste pentru 1-2 minute. Adauga apoi sosul pesto. Si 1-2 polonice din apa in care ai fiert pastele. Gateste pana cand sosul se leaga. Condimenteaza dupa gust. Scurge pastele fierte si adauga-le in tigaie peste sos si mai lasa pe foc 1 minute
Pune pastele in farfurie si adauga bucati de parmezan sau mozzarella taiata cubulete. Daca iti plac, sunt binevenite si cateva capere si busuioc proaspat, pentru aroma. Pofta buna!
Comentarii