Penne cu sos pesto si rosii uscate

Pastele, acel preparat care iti este mereu alaturi la greu. Adica atunci cand nu stii ce sa mai gatesti, intotdeauna scapi de grija cu o portie de paste. Mai ales ca poti inventa toppinguri noi, in functie de ce ai prin frigider, si mereu poti schimba ce pentru a obtine o reteta noua. Noi iti propunem astazi o reteta super simpla cu sos pesto, rosii uscate si mozzarella sau parmezan, dupa gust.

 

Ai nevoie de:

Pentru doua portii

170 g de paste (penne, tagliatelle, fusilli)

Sos pesto 3-4 linguri pline

6-7 bucatele de rosii uscate in ulei

2-3 catei de usturoi

Parmezan bucati sau 50 g mozzarella

Sare si piper dupa gust

Optional capere si busuioc proaspat

 

Cum se prepara:

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj intr-o oala incapatoare in care ai adaugat si sare.

Intr-o tigaie adanca, adauga bucatile de rosii uscate feliate impreuna cu 1-2 linguri de ulei din borcan. Adauga si cateii de usturoi tocati si caleste pentru 1-2 minute. Adauga apoi sosul pesto. Si 1-2 polonice din apa in care ai fiert pastele. Gateste pana cand sosul se leaga. Condimenteaza dupa gust. Scurge pastele fierte si adauga-le in tigaie peste sos si mai lasa pe foc 1 minute

Pune pastele in farfurie si adauga bucati de parmezan sau mozzarella taiata cubulete. Daca iti plac, sunt binevenite si cateva capere si busuioc proaspat, pentru aroma. Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Paste cu mascarpone si pesto
Paste cu mascarpone si pesto
Tuturor ne plac pastele, in special pentru ca sunt gustoase si pentru ca se potrivesc perfect intr-o multime de combinatii dar si pentru ca sunt rapid si usor de preparat. Daca iti plac pastele, de...