TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute
TIMP DE PREPARARE 1 oră
TIMP TOTAL 1 oră 10 minute
- 1 Piept de pui
- 34 Pulpe de pui
- 1 Ardei galben
- 1 Ceapă
- 1 Morcov
- ½ Ardei Kapia
- 250 gr Roșii decojite în sos propriu
- 2 Ouă
- 4 lingură(i) Făină albă
- 1 linguriță(e) Boia ardei dulce
- 1 vârf Boia arde iute
- 1 lingură(i) Paste tomate
- 2 lingură(i) Ulei
- 3 lingură(i) Smântână
- 1 vârf Piper alb
- 1 vârf Sare
- 1 Pătrunjel
Pasul 1 - Pregătirea și fierberea puiului
Se taie pulpele de pui în două bucați (se separă pulpa superioară de cea inferioară) și pieptul de pui in bucăți mari și se pun la fiert timp de 30 de minute într-o oală (până ce carnea se fierbe aproape jumătate).
Pasul 2 - Pregătirea legumelor și a papricașului
Se decojește morcovul și se taie în bucăți medii, ardeii de curăță și se taie cubulețe, se taie ceapa mărunt.
Într-o cratiță se încinge uleiul, în care se pune ceapa taiată mărunt, boia dulce și boia iute. Se lasă la înabușit 3 minute, se adaugă bucățile de pui fierte pe jumătate, și se amestecă până când se rumenesc. Adăugați ardeii și morcovul și lăsați la fiert încă 2-3 minute.
Peste preparat turnați apa în care a fiert puiul până când aceasta acopera complet carnea și legumele (dacă nu este suficient, puteți completa cu apă).
Se adaugă sare și piper, puneți capacul și se lăsați la fiert la foc mediu.
După aproximativ 15 minute, se toacă roșiile și se adaugă peste preparat.
Pasul 3 - Pregătirea găluștelor și fierberea lor
Ouăle se bat spumă într-un bol cu sare și piper, adăugându-se făină până când aceasta este încorporată și nu există cocoloașe.
Când legumele și carnea sunt bine pătrunse și zeama preparatului este scăzută suficient, se trece la foc mic, iar cu ajutorul unei lingurițe se ia din compoziția de găluște și se adaugă în preparat. Înainte de a pune fiecare gălușcă, treceți lingurița prin apa fierbinte ( în acest fel găluștele nu se vor dezintegra).
Se lasă la fier timp de 10 minute iar mai apoi se adaugă pasta de tomate.
Pasul 4 - Finalizarea preparatului
După fierberea în clocot a preparatului, se trece la foc mic și se încorporează smântână. După 1-2 minute, se oprește focul și se presară pătrunjelul tocat.
Comentarii