Frittata cu ciuperci si spanac

Reteta de Frittata cu ciuperci si spanac  pe care ti-o propunem este ideala pentru un pranz delicios si sanatos. Este usor de preparat, satioasa si delicioasa. Fie ca ai musafiri la masa fie ca pregatesti un pranz pentru o zi de weekend sau o cina usoara. Hai sa vezi cat se usor se prepara.


Ai nevoie de:

8-10 ciuperci

250 g spanac baby

6 oua mari

100 g Mix de branzeturi rase (mozzarella, cheddar)

Sare si piper dupa gust

Ulei de masline

 

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Incinge o tigaie de fonta sau alt vas care poate fi folosit atat pe plita cat si pe cuptorul, cu diametru de 25 cm. Adauga 2-3 linuri de ulei de masline si adauga ciupercile feliate si lasa-le sa se caleasca la foc mediu spre mare, pana cand acestea se inmoaie. Adauga spanacul si mai gateste pentru 1 minut. Scoate apoi ciupercile si spanacul din tigaie si lasa-le pe o farfurie.

Mixeaza ouale cu 50 g de amestec ras de branzeturi, adauga sare si piper. In tigaia folosita, mai adauga 1 lingura de ulei de masline. Adauga amestecul de oua, ciupercile si spanacul pe deasupra. Gateste pe foc pentru aproximativ 3-4 minute sau pana cand marginile incep sa se coaca.

Adauga mixul de branza rasa care a ramas pe deasupra si transfera vasul la cuptor. Gateste pana cand mijlocul este gatit. Scoate vasul din cuptor si lasa frittata sa se raceasca pentru 5-10 minute, cand o vei putea taia in felii. Adauga pe deasupra patrunjel proaspat sare si piper dupa gust. Pofta buna!

 

 

 

 

Comentarii