Reteta de Frittata cu ciuperci si spanac pe care ti-o propunem este ideala pentru un pranz delicios si sanatos. Este usor de preparat, satioasa si delicioasa. Fie ca ai musafiri la masa fie ca pregatesti un pranz pentru o zi de weekend sau o cina usoara. Hai sa vezi cat se usor se prepara.
Ai nevoie de:
8-10 ciuperci
250 g spanac baby
6 oua mari
100 g Mix de branzeturi rase (mozzarella, cheddar)
Sare si piper dupa gust
Ulei de masline
Cum se prepara:
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Incinge o tigaie de fonta sau alt vas care poate fi folosit atat pe plita cat si pe cuptorul, cu diametru de 25 cm. Adauga 2-3 linuri de ulei de masline si adauga ciupercile feliate si lasa-le sa se caleasca la foc mediu spre mare, pana cand acestea se inmoaie. Adauga spanacul si mai gateste pentru 1 minut. Scoate apoi ciupercile si spanacul din tigaie si lasa-le pe o farfurie.
Mixeaza ouale cu 50 g de amestec ras de branzeturi, adauga sare si piper. In tigaia folosita, mai adauga 1 lingura de ulei de masline. Adauga amestecul de oua, ciupercile si spanacul pe deasupra. Gateste pe foc pentru aproximativ 3-4 minute sau pana cand marginile incep sa se coaca.
Adauga mixul de branza rasa care a ramas pe deasupra si transfera vasul la cuptor. Gateste pana cand mijlocul este gatit. Scoate vasul din cuptor si lasa frittata sa se raceasca pentru 5-10 minute, cand o vei putea taia in felii. Adauga pe deasupra patrunjel proaspat sare si piper dupa gust. Pofta buna!
Comentarii