Stim ca esti mereu in cautarea retetelor rapide si cu ingrediente la indemana. Acestea sunt si preferatele noastre pentru ca se prepara usor dar in acelasi timp rezultatul este intotdeauna delicios. Pentru astazi, ne-am gandit sa iti dam o idee super simpla de conapele de pui picante. Daca iti place sa pregatesti pui la cuptor dar ai pofta de un gust mai diferit, incearca propunerea noastra. Cu siguranta o sa iti placa rezultatul.
Ai nevoie de:
6 copanele de pui
Condimente pentru pui
1 lgt boia iute
Sare si piper dupa gust
5 lg pasta de tomate
2 lg ulei de masline
2 lgt miere
1 lgt boia iute
2 catei usturoi
Cum se prepara:
Spala si usuca bine copanelele de pui folosind servetele de bucatarie. Apoi condimenteaza-le cu sar, piper si boia iute. Intre timp pregateste-ti si celelalte ingrediente, cat timp copanelele se odihnesc isi trag aromele condimentelor. Apoi incinge o tigaie si adauga ulei pentru prajit.
Prajeste copanelele pe toate partile pana se rumenesc frumos. Apoi scoate-le si lasa-le sa se scurga suprlusul de ulei. Intre timp pregateste sosul picant pentru acestea.
Caleste usturoiul in uleiul de masline, separat in alta tigaie. Apoi adauga pasta de rosii, mierea, boiaua iute si un praf de sare. Lasa sa fiarba la foc mic pana se leaga sosul. Adauga apoi copanelele in tigaie, peste sos si mai lasa pe foc pentru aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Le poti servi cu garnitura ta preferata sau cu o salata racoritoare. Pofta buna!
Comentarii