Cartofii prăjiți, aurii în exterior si pufoși în interior reprezintă slăbiciunea tuturor pofticioșilor! Iar dacă dorești să îi gătești perfect, să ți se topească în gură, ne-am gândit să îți oferim câteva secrete, pe care nu mulți le-ar împărtăși cu tine!
Uite care sunt pașii necesari pentru pregătirea cartofilor:
Pasul 1
Pentru inceput, curăță și taie cartofii. Dacă ai cartofi noi, poți chiar să îi lași necurățați, însă, în acest caz, va trebui să îi speli foarte bine. De asemenea, nu tăia catrofii subțire, ci taie-i în bucăți destul de generoase, ca cei din poză, ori chiar puțin mai mari.
Pasul 2
Pune cartofii tăiați și spălați, într-un bol încăpător. Adaugă în bol o cană de ulei, una de apă, 1 lgt boia de ardei dulce, 1 lgt condimente pentru cartofi, 1 lgt condimente pentru pui și sare după gust. Mestecă până ce condimentele sunt distribuite uniform. Aceste cantități de condimente, sunt potrivite pentru 1 kg de cartofi.
Pasul 3
Pune cartofii într-o tigaie încăpătoare, care să nu fie preîncinsă. Și toarnă peste și uleiul și apa care au rămas în bol. Dacă în tigaie, cartofii nu sunt copleșiți de apă și ulei, mai adaugă ulei.
Pornește aragazul, mai întâi la foc mare, iar când apa s-a evaporat aproape complet, dă focul la mic și întoarce cartofii pe cealaltă parte. Lasă-i în tigaie, la foc mic, până se rumenesc perfect, iar rețeta este gata!
Să ai poftă!
Comentarii