Turta dulce frageda

Turta dulce in forma de bradut, stelute si oameni de zapada? Daaa! Daca vrei sa le faci o surpriza celor dragi, pregateste pentru masa de sarbatori turta dulce delicioasa si frageda. Iata reteta!

 

Ai nevoie de:

115 g de unt nesarat la temperatura camerei

135 g zahar brun

160 g melasa

1 galbenus

315 g faina

1 lgt bicarbonat de sodiu

2 lgt ghimbir pudra

1 lgt scortisoara pudra

¼ lgt nucsoara

¼ lgt cuisoare macinate

¼ lgt sare

Glazura de zahar pentru decor:

125 g zahar pudra

1-2 lgt apa calduta

 

Cum se prepara:

Intr-un bol incapator, amesteca untul cu zaharul cu ajutorul unui mixer la o viteza medie pana la omogenizare. Adauga melasa si galbenusul si continua sa mixezi pana obtii o textura cremoasa.

Apoi cerne faina si adauga bicarbonatul de sodiu si toate celelalte condimente si omogenizeaza ingredientele uscate. Apoi incepe sa adaugi din faina peste compozitia umeda si continua sa mixezi cu paletele pentru aluat, pana ce obtii un aluat. La inceput acesta va fi sfaramicios.

Pregateste blatul de lucru cu putina faina presarata si framanta aluatul pentru cateva minute, pana cand acesta devine fin. Apoi asaza-l intr-un bol, acopera cu o folie alimentara si lasa-l la frigider pentru aproximativ 30 de minute, sa se odihneasca.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste tava pentru cuptor cu foaie de copt.

Presara pe blatul de lucru putina faina si intinde aluatul pentru a obtine o foaie de aproximativ 3 milimetri. Daca este nevoie, mai presara faina pentru a preveni lipirea aluatului. Folosind formele speciale decupeaza aluatul cu mare grija si asaza-le in tava pentru copt. Da tava la cuptor pentru aproximativ 8-10 minute sau pana cand acestea devind aurii. Cand sunt gata, lasa-le la racit pe un platou si pregateste glazura pentru decor.

Dupa ce fursecurile de turta dulce s-au racit complet, le poti decora. Intr-un bol, adauga zaharul pudra si apa calduta, apoi amesteca pana se formeaza o pasta fluida. Foloseste un instrument pentru decorat in care sa adaugi pasta obtinuta si decoreaza turta dulce dupa preferinte. Apoi lasa fursecurile aproximativ 10 minute de-o parte pentru ca glazura sa se intareasca.

Comentarii

Articole similare

Turta dulce
Turta dulce
Turta dulce este reteta copilariei si cel mai bun desert cu traditie care-ti va aduce in prim plan o serie de amintiri frumoase. O poti pregati si tu, simplu si rapid, oricand si oriunde. Incearca si...
Turta dulce frageda
Turta dulce frageda
Turta dulce in forma de bradut, stelute si oameni de zapada? Daaa! Daca vrei sa le faci o surpriza celor dragi, pregateste pentru masa de sarbatori turta dulce delicioasa si frageda. Iata reteta! ...
Tort de turta dulce
Tort de turta dulce
TIMP DE PREGĂTIRE 1 oră TIMP DE PREPARARE 1 oră 5 minute TIMP TOTAL 2 ore 5 minute Acest tort de turta dulce isi are radacinile intr-o reteta de origine poloneza, un pic adaptata. Este...
Prajitura frageda cu mere
Prajitura frageda cu mere
Placintele cu mere si cu branza sunt dulciurile copillariei noastre. Insa, pentru momentele in care iti este dor de o reinterpretare a deserturilor copilariei si pentru toate acele momente cand nu ai...
Biscuiti cu scortisoara
Biscuiti cu scortisoara
Acesti Biscuiti cu scortisoara aduc o dulceata aparte Craciunului. Si Mosul ii iubeste. Copiii se vor delecta cu ei in timp ce-si asteapta cadourile. Ai putea chiar sa-i agati in brad. In plus, sunt...
Cornulete cu nuca si vanilie
Cornulete cu nuca si vanilie
Mult iubitele “cornuletele lui Garcea” au revenit in trend, fiind renumite pentru gustul lor perfect si pentru textura frageda a acestora. Acest tip de fursecuri sunt absolut senzationale si ti se...