Turta dulce in forma de bradut, stelute si oameni de zapada? Daaa! Daca vrei sa le faci o surpriza celor dragi, pregateste pentru masa de sarbatori turta dulce delicioasa si frageda. Iata reteta!
Ai nevoie de:
115 g de unt nesarat la temperatura camerei
135 g zahar brun
160 g melasa
1 galbenus
315 g faina
1 lgt bicarbonat de sodiu
2 lgt ghimbir pudra
1 lgt scortisoara pudra
¼ lgt nucsoara
¼ lgt cuisoare macinate
¼ lgt sare
Glazura de zahar pentru decor:
125 g zahar pudra
1-2 lgt apa calduta
Cum se prepara:
Intr-un bol incapator, amesteca untul cu zaharul cu ajutorul unui mixer la o viteza medie pana la omogenizare. Adauga melasa si galbenusul si continua sa mixezi pana obtii o textura cremoasa.
Apoi cerne faina si adauga bicarbonatul de sodiu si toate celelalte condimente si omogenizeaza ingredientele uscate. Apoi incepe sa adaugi din faina peste compozitia umeda si continua sa mixezi cu paletele pentru aluat, pana ce obtii un aluat. La inceput acesta va fi sfaramicios.
Pregateste blatul de lucru cu putina faina presarata si framanta aluatul pentru cateva minute, pana cand acesta devine fin. Apoi asaza-l intr-un bol, acopera cu o folie alimentara si lasa-l la frigider pentru aproximativ 30 de minute, sa se odihneasca.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste tava pentru cuptor cu foaie de copt.
Presara pe blatul de lucru putina faina si intinde aluatul pentru a obtine o foaie de aproximativ 3 milimetri. Daca este nevoie, mai presara faina pentru a preveni lipirea aluatului. Folosind formele speciale decupeaza aluatul cu mare grija si asaza-le in tava pentru copt. Da tava la cuptor pentru aproximativ 8-10 minute sau pana cand acestea devind aurii. Cand sunt gata, lasa-le la racit pe un platou si pregateste glazura pentru decor.
Dupa ce fursecurile de turta dulce s-au racit complet, le poti decora. Intr-un bol, adauga zaharul pudra si apa calduta, apoi amesteca pana se formeaza o pasta fluida. Foloseste un instrument pentru decorat in care sa adaugi pasta obtinuta si decoreaza turta dulce dupa preferinte. Apoi lasa fursecurile aproximativ 10 minute de-o parte pentru ca glazura sa se intareasca.
Comentarii