Ingrediente:
240 g unt sarat la temperatura camerei
400 g zahar tos
6 oua la temperatura camerei
2 lgt esenta de vanilie
400 g de faina
¼ lgt bicarbonat de sodiu
¼ lgt sare
250 g de smantana
Zahar pudra pentru decor
Cum se prepara:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Si unge o forma pentru bundt cu putina grasime.
Intr-o bol mixeaza untul si zaharul pentru aproximativ 5-7 minute. Apoi incorporeaza, pe rand, cate un ou in timp ce continui sa mixezi foarte bine. Adauga esenta de vanilie si mai mixeaza pentru 2 minute pana compozitia devine usoara si spumoasa.
Separat, amesteca jumatate din cantitatea de faina, bicarbonatul de sodiu si sarea. Si incorporeaza amestecul in aluat, mixand continuu. Cand aluatul este omogen, toarna-l in forma si da tava la cuptor pentru 75-90 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Cand este gata, lasa prajitura sa se raceasca pe blat pentru aproximativ 15-20 de minute pentru a putea manevra forma. Cand este complet rece, poti transfera bundtul pe un platou si sa il pudrezi cu zahar. Pofta buna!
Comentarii