Salam de biscuiti cu nuca

Salamul de biscuiti este un desert iubit de toti pofticiosii. Este o reteta foarte usor de preparat, pe care o poti personaliza in functie de preferintele tale. Pe langa ingredientele de baza, poti adauga stafide, bucatele de rahat de fructe, migdale, nuci sau alte fructe confiate care iti plac: caise, curmale, smochine si asa mai departe. Aroma de rom iti va parfuma casa iar cei dragi se vor indragosti de acest desert. Va disparea din farfurie imediat.


Ai nevoie de:

450 g biscuiti simpli

200 ml lapte

100 g zahar

150 g unt

1 lg esenta de rom

2 lg pudra de cacao

bucatele de nuca

Optional: Fulgi de cocos pentru decor


 

Cum se prepara:

Intr-un castron mare, rupe biscuitii cu mainile in bucati de aproximativ 2-3 centimetri. Apoi intr-o cratita, topeste untul pe foc, adauga zaharul, si lasa la foc mic pana se topeste si acesta. Apoi adauga laptele si lasa sa dea in clocot. Adauga apoi pudra de cacao si ameste constant pentru a nu se forma cocoloase, pana se omogenizeaza. Opreste focul si adauga esenta de rom, apoi lasa cateva minute sa se racoreasca. Daca iti doresti sa adaugi in salamul de biscuit fructe uscate, rahat sau nuci, acum este momentul. Adauga bucatelele de nuca peste biscuiti si amesteca pentru a se omogeniza, apoi toarna laptele cu cacao peste biscuiti, treptat, pana se incorporeaza tot lichidul. Omogenizeaza bine si mai lasa cateva minute sa se raceasca.

Pe masa de lucru, intinde folie alimentara, pe care poti presara fulgi de cocos daca doresti. Asaza cu o lingura de lemn din compozitia obtinuta si formeaza salamul rulandu-l in folie. Din aceasta compozitie poti obtine, dupa preferinta, 2 sau 3 batoane de salam de biscuit. Dupa ce acestia s-au racit, lasa-I la frigider cateva ore pentru a se intari. Pofta buna!

 

Comentarii