Brioșe gustoase cu bucăți de ciocolată

Brioșele cu bucăți de ciocolată sunt unul din cele mai simple și rapide deserturi pe care le poți pregăti pentru copii, musafiri și zilele de răsfăț în familie. Un dulce gustos și pregătit în casă, brioșele cu bucăți de ciocolată îți vor însenina ziua.

TIMP DE PREGĂTIRE 20 minute
TIMP DE PREPARARE 30 minute
TIMP TOTAL 50 minute

Reteta pentru 6 portii

 •  350 gr făină
 •  20 gr făină pentru tapetat forme (opțional)
 •  180 ml ulei
 •  250 gr zahăr
 •  10 gr praf de copt
 •  1 linguriță(e) esență de vanilie
 •  ½ linguriță(e) sare fină
 •  4 ouă
 •  200 gr bucățele de ciocolată
 •  240 ml lapte
 •  30 gr unt pentru uns formele (opțional)

 

Pasul 1 - Pregătește toate ingredientele necesare pentru brioșe gustoase
 

1. Încingi cuptorul până la 180°C.

2. Cântărești făina și o cerni printr-o sită. Tot acum adaugi praful de copt. Amesteci ușor cu o lingură pentru a încorpora praful de copt cu faina.

3. Făina pregătită împreună cu praful de copt se amestecă într-un castron mai mare cu zahărul și sarea. Dacă ai la îndemână zahăr pudra, este foarte bine, pentru că acesta se va topi mult mai rapid.
În caz contrar, poți folosi zahăr tos, cu granulație mică.


Pasul 2 - Pregătirea aluatului pentru brioșe gustoase
 

1. Începi pregătirea aluatului prin adăugarea de ulei și vanilie în compoziția pe care ai obținut-o la pasul 1. Poți să folosești o spatulă din silicon sau o lingură din lemn pentru a încorpora toate ingredientele uniform.

2. Pornești mixerul la o viteză mică și adaugi treptat câte un ou, pentru a le omogeniza pe toate foarte bine. Atenție: Din când în când vei observa cum o parte din compoziție se depune pe pereții vasului. Oprește mixerul, curăță cu spatula și repornește mixerul. Prima dată la o viteză mică și apoi crești treptat viteza, ajungând la cea medie.

3. După ce ai încorporat bine ouăle, este timpul să adaugi laptele câte puțin. În acest timp mixerul funcționează la viteză mică. Din nou, când compoziția se prinde puțin de pereții bolului, oprește și curăță cu spatula. Important este să încorporezi toată compoziția în mod uniform.

4. După ce ai adăugat tot laptele, mixează în continuare timp de încă 60 de secunde pentru ca aluatul să devină catifelat și uniform.

5. Adaugă bucățele de ciocolată în aluat, dar de această dată nu mai folosi mixerul, ci mixează ușor cu spatula.


Pasul 3 - Torni aluatul în tava cu forme de brioșe și coci la cuptor
 

1. Ungi formele cu unt sau foarte puțin ulei și tapetezi cu făină. O altă metodă este să torni compoziția în hârtiuțe de muffins pe care le așezi direct în tava cu separeuri pentru brioșe.

2. Umple formele cu aluat, până la jumătate, pentru că ele vor crește.

3. Pune tava cu brioșe în cuptor, la înălțime medie, timp de 25 - 30 minute.


Pasul 4 - Servirea
 

1. Scoate brioșele gustoase din cuptor și lasă-le să se răcească, timp de minim 30 minute.

2. Se pot decora cu diverse creme, gemuri, șerbeturi sau dulceață.

Comentarii

Articole similare

Brioșe gustoase cu bucăți de ciocolată
Brioșe gustoase cu bucăți de ciocolată
Brioșele cu bucăți de ciocolată sunt unul din cele mai simple și rapide deserturi pe care le poți pregăti pentru copii, musafiri și zilele de răsfăț în familie. Un dulce gustos și pregătit în casă,...
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac este un fel de mâncare latino-american, preparat din aluat copt sau prăjit, cu umplutură dulce sau sărată. Pe undeva aduc a colțunași românești. Empanadas cu dovleac sunt rețeta...