Pofta de ceva dulce? Avem pentru tine cea mai rapida reteta de pandispan cu mere, aromat si ideal pentru o zi de toamna. Daca ai cateva mere in casa poti sa prepari pandispanul in cateva minute si te poti bucura de un desert delicios foarte rapid. Acest pandispan de mere este potrivit atat pentru sezonul rece datorita aromei minunate de mere cu scortisoara, dar este perfect si pentru vara cu o cupa de inghetata alaturi. Plus ca nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a il pregati rapid chiar si atunci cand iti astepti musafirii in vizita.
Ai nevoie de:
150 faina
150 zahar
3 oua
Praf de copt
Un praf de sare
Esenta de vanilie
Scortisoara
3-4 mere
Nuca macinata
Cum se prepara:
Curata merele de coaja si taie-le cubulete. Asaza-le intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu foaie de copt si presara peste ele scortisoara si nuca macinata sau bucatele mai mari in functie de cum preferi.
Apoi bate ouale spuma, cu un praf de sare si adauga zaharul treptat pana il incorporezi pe tot. Adauga o lingura de esenta de vanilie si continua sa incorporezi in aluat faina in care ai adaugat si un pliculet de praf de copt.
Toarna aluatul peste merele din tava pentru cuptor. Si da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Pofta buna!