Mere la cuptor cu nuca si scortisoara? Un deliciu usor de facut, foarte gustos, care ne aminteste de copilarie si de toamna, cand incepea sa se lase frigul. Pentru acest desert minunat ai nevoie de doar cateva ingrediente si de o tava pentru copt.
Ai nevoie de:
10 mere
1 lgt de scortisoara
3 lgt de zahar
100 g nuci
Cum se prepara:
Dupa ce speli bine merele, scoate cotorul cu ajutorul unui cutit si asaza-le pe tava tapetata cu hartie de copt. Macina apoi nuca si apoi amestec-o cu zaharul intr-un bol. Cu acest ameste umple fiecare mar pana la jumatate. Deasupra presara scortisoara si baga-le la cuptor, la 90-100 de grade Celsius, pentru aproximativ 40-45 de minute. Optional poti turna pe ele si putina miere.
Dupa ce s-au racit, presara nuca pe deasupra. Pofta buna!
In zilele reci, o prajitura sau niste briose cu mar copt ne aduc cu un pas mai aproape de zilele de sarbatoare. Aminteste-ti de preparate bunicii de acest gen care aveau o aroma inedita si speciala....
13 mar 2021
Comentarii