Fursecurile in forma de inimioara, cu dulceata aromata de capsuni, zmeura sau visine, sunt un desert perfect pentru Valentine’s Day, simplu si rapid de facut. Fa-i o surpriza dulce si declara-ti dragostea intr-un mod atat de inedit.
Ai nevoie de:
270 g faina
113 g unt nesarat la temperatura camerei
106 g zahar brun
1 ou mare
1 albus
1 ½ lgt esenta de vanilie
2 ¼ lgt praf de copt
¾ lgt sare de mare
1 lg smantana
Dulceata preferata
Cum se prepara:
Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius si pregateste doua tavi pentru cuptor cu foaie de copt.
Intr-un bol, mixeaza untul cu zaharul brun pentru aproximativ 4 minute. Adauga oul si continua sa mixezi. Apoi vine randul albusului si esentei de vanilie pe care sa le incorporezi in aluat.
Separat, intr-un bol de dimensiune medie, cerne faina, adauga praful de copt si sarea. Apoi incorporeaza amestecul de faina peste aluatul obtinut, treptat si continua sa mixezi pana cand se formeaza coca.
In acest moment, aluatul va avea o consistenta mai uscata si sfaramicioasa. Adauga smantana si framanta aluatul in continuare. Daca ti se pare ca este inca prea uscat, mai adauga inca o lingura de smantana si framanta mai departe.
Imparte aluatul in 24 de bucati egale si ruleaza fiecare bucata intr-o bila. Asaza bilele in tavile pregatite cu foaie de copt si lasa aproximativ 3-4 cm intre ele. Preseaza fiecare bila, usor, cu degetul mare si decupeaza o inimioara folosind un cutter in forma de inima, pentru jumtatate dintre fursecuri.
Baga tavile la cuptor si coace fursecurile pana cand acestea devin usor aurii pe margini, pentru aproximativ 9-12 minute, rotind tavile intre rafturile cuptorului la jumatatea coacerii.
Cand sunt gata, adauga un fursec decupat peste unul intreg si umple cu grija inimioara cu dulceata ta preferata, cat fursecurile sunt calde. Pofta buna!
Comentarii