Ingrediente:
170 g faina
1 1/4 lgt praf de copt
1/2 lgt bicarbonat de sodiu
1/2 lgt sare
2 oua mari
100 g zahar
1 lg esenta de vanilie
120 ml ulei de măsline
120 ml iaurt
Cum se prepara:
Pentru crema de vanilie:
250 g de unt
240 g de zahar pudra
2-4 lg de smantana lichida sau lapte
2 lgt de esenta de vanilie
Colorant alimentar galben
4-5 cirese confiate
Cereale cu cacao
Fulgi de cocos
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si tapeteaza cu putin unt si faina o tava pentru briose.
Intr-un bol mediu, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si lasa-l deoparte.
Intr-un alt castron, adauga cele doua oua si mixeaza pentru cateva secunda, apoi adauga zaharul in ploaie. Dupa compozitia a devenit usor spumoasa, adauga esenta de vanilie si uleiul. Adauga apoi jumatate din mixul de faina si mixeaza pana se incorporeaza uniform. Adauga si jumatate din cantitatea de iaurt si continua sa mixezi. Repeta pasii si adauga a doua jumatate de mix de faina si mixeaza pana la omogenizare. Apoi si continua sa mixezi adaugand restul de iaurt.
Asaza compozitia de obtinuta in tava pentru briose si da tava la cuptor pentru aproximatv 12-15 minute. Cand sunt gata, lasa briosele sa se raceasca in tava, inainte de a le scoate pe un platou.
Pentru crema de vanilie, mixeaza untul, zaharul, 2 linguri de smantana si esenta de vanilie intr-un bol incapator. Daca este nevoie sa ajustezi consistenta, mai adauga putina smantana. Adauga colorantul alimentar intr-o cantitate mica si mixeaza pana la omogenizare.
Pentru decor, daca nu ai un pos foloseste o punga. Umple punga cu crema obtinuta si taie varful acesteia. Pune o cantitate de glazura in mijlocul briosei si apoi netezeste-o in forma de cupola folosind o spatula data prin apa. Da briosa prin cocos si apoi formeaza ochisori si cioc din chipsurile de ciocolata si bucatele de cirese confiate.
Comentarii