3 Retete care te vor duce inapoi in copilarie. Gusta din ele ca sa iti amintesti cum era sa te joci toata ziua!

Te afli si tu printre cei care isi doreau enorm sa creasca, atunci cand erau copii? Daca raspunsul este “Da”, atunci sigur ai da orice sa mai simti putin gustul copilariei. Sa retraiesti momentele in care viata era lipsita de griji, iar problemele stateau doar la scoala, in manualele de matematica!

Iti mai aduci aminte cat de frumos era sa te joci cu ceilalti copii toata ziua si cat de greu va mai era sa va despartiti unul de celalalt cand parintii va chemau acasa? Ce vremuri! Ce mai amintiri! Insa, nu este nimic pierdut! Exista o gramada de moduri in care ai putea sa retraiesti sentimentele din copilarie. Si, nu doar sentimentele, ci si gusturile!

Daca ti-e dor de retetele bunicii sau de cele ale mamei, pe care ti le gateau cu muta dragoste si grija, acum ai sansa de a le gusta din nou! Iata cateva retete care, vor reusi sa te duca si pe tine inapoi in timp!

1.Paine prajita cu zahar

Painea prajita cu zahar, era imaginea pe care multi copii o vedeau in copilarie, atunci cand treceau pe la bunica, iar ea tinea post. Este o reteta foarte simpla si rapida, pe care si tu, probabil, o mancai cu mare drag atunci cand te duceai la ea in vacante.

Reteta, contine doar 3 ingrediente si se face foarte usor. Insa, e recomandat sa nu o servesti prea des, fiindca, desi iti poate aduce aminte de copilarie, este un preparat foarte bogat in calorii.

Ingrediente

2-3 felii de paine proaspata

ulei de floarea soarelui

zahar

Mod de preparare

Pentru inceput, vei taia 2-3 felii de paine, destul de groase, de aproximativ doua degete. Apoi le vei pune intr-o tigaie, in ulei bine incins si le vei lasa la prajit pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Dupa ce s-au prajit, pune-le pe un servetel de bucatarie si lasa-le un minut, pentru ca uleiul sa se scurga, apoi adauga zahar deasupra lor, in cantitatea dorita.

2.Grisul cu lapte

Grisul cu lapte facut de o bunica pentru nepoti, nu se poate compara cu niciun desert gatit la restaurant. Dragostea cu care si tie ti-l gatea cand erai mic, putea depasi orice ingredient sofisticat pe care ti l-ar pune in el, un bucatar profesionist.

Si, fiindca inainte gospodinele aveau nevoie doar de cateva ingrediente pentru a crea deserturi delicioase si in cazul acestei retete, vei avea nevoie doar de 3 ingrediente. Daca doresti sa vezi care sunt acelea, si ce pasi ai de urmat, poti gasi reteta intr-un alt articol. Iar acela este: “Gris cu lapte pas cu pas. 6 Trucuri ca aceasta reteta sa iti iasa perfect”. Doar apasa pe titlu si vei ajunge imediat la reteta!

3.Mamaliga cu lapte si dulceata

Ingrediente

Pentru prepararea mamaligii vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

600 ml lapte

4-5 lg cu varf de malai

50 g zahar

5ml esenta de vanilie

60 g unt

dulceata

Mod de preparare

Pentru pregatirea mamaligii, vei pune mai intai 300 ml lapte gras la fiert, alaturi de unt. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugi intreaga cantitate de malai, in ploaie, si mesteci pana ce malaiul se fierbe iar compozitia devine consistenta. In cazul in care nu este suficient de tare, mai adauga putin malai.

Ia mamaliga de pe foc, si, intr-un alt vas, pune la fiert cealalta cantitate de lapte ramasa, alaturi de zahar si esenta de vanilie. Lasa laptele pe foc pana ce zaharul se topeste, iar laptele incepe sa fiarba.

Cand laptele a fiert, pune intr-un bol 2-3 linguri de mamaliga, apoi toarna lapte peste si deasupra pune cateva lingurite din dulceata ta preferata, iar reteta este gata!

Acestea au fost cele 3 retete! Speram ca si tu le vei incerca si ne vei spune si noua cum ti-au iesit!

Sa ai pofta si spor la preparat deserturi!

 

 

Comentarii