Supa-crema este printre cele mai simple retete, dar si printre cele mai gustoase si sanatoase. Daca stii ca ai probleme cu a manca sanatos, o portie de supa-crema este ideala pentru a te asigura ca ai mancat suficiente legume.
Daca te-ai plictisit de retetele de supa pe care le-ai gatit pana acum, te invitam sa incerci reteta noastra de supa-crema de urzici. Insa, te avertizam, e posibil sa fie atat de buna, incat sa nu te mai saturi de ea!
Iata de ce ingrediente ai nevoie si cum se prepara!
Ingrediente
400 g urzici fierte
2 cepe de dimensiune medie
1 cartof mare
1 morcov mic
500 g sos de rosii
4 lg ulei masline
sare si piper dupa gust
Modalitate de preparare
Pentru pregatirea supei nu vei avea foarte multe lucruri de facut. Mai intai, ocupa-te de curatarea si spalarea legumelor. Apoi taie-le in bucati. Nu te stradui foarte tare sa le maruntesti, decat in cazul in care vrei ca mancarea sa fiarba mai repede, altfel, le poti taia fara probleme in bucati mai mari.
Dupa ce ai taiat legumele, pune-le pe toate intr-o oala pentru supa, ori, daca vrei ca legumele sa isi pastreze mai bine proprietatile, intr-o oala sub presiune. Lasa la fiert pana cand legumele s-au patruns, apoi goleste din apa in cazul in care ai pus foarte multa, si lasa lichid in vas doar cat sa copleseasca toate legumele.
Adauga apoi si sosul de rosii si mai lasa pe foc amestecul pentru inca 5 minute. Cand legumele s-au fiert bine, ia oala de pe foc, adauga uleiul de masline si condimente dupa gust, apoi da totul prin blender pana ce legumele devin o pasta cremoasa.
Supa va putea fi servita atat calda, cat si rece, deoarece nu este deloc gretoasa, iar in zilele calduroase este posibil sa fie chiar si racoritoare. De asemenea, poate fi servita simpla, ori alaturi de cateva crutoane gustoase.
Sa ai pofta!
Comentarii