De ce ustensile aveti nevoie pentru gatit?


Este esential ca bucataria dumneavoastra sa fie echipata corespunzator cu toate ustensilele de gatit necesare. Cutite, unelte pentru gatit, seturi de oale si tigai, toate acestea trebuie sa faca parte dintr-o bucatarie, pentru a va permite sa puteti realiza orice reteta delicioasa doriti.


Care sunt principalele instrumente pentru gatit necesare intr-o bucatarie?


1. Un set de cutite

Cutitele sunt cele mai importante instrumente pe care le veti folosi intr-o bucatarie, acestea fiind utilizate pentru pregatirea si prepararea aproape oricarui tip de mancare. De aceea, un set compus dintr-un cutit universal, cutitul bucatarului, cutit zimtat si un cutit utilitar este necesar pentru a va indeplinii toate activitatile culinare.


2. Un set de oale
Un set de oale de diferite dimensiuni si capacitati va fi esential pentru gatit. Supe, ciorbe, mancaruri si multe altele vor avea nevoie de asemenea oale, de aceea asigurati-va ca acestea sunt realizate din materiale de cea mai inalta calitate si pentru un avantaj in plus, puteti sa va orientati catre un set de oale pentru gatit ce pot fi folosite si in cuptor, pentru a extinde numarul de posibilitati.


3. Un set de tigai
Pentru multi bucatari profesionisti, dar si amatori, tigaia este principalul echipament ce va fi folosit cel mai des in bucatarie. Cateva tigai cu diferite dimensiuni si utilitati va va asista foarte mult, indiferent ce veti dori sa preparati. O tigaie universala, una grill, un wok si una pentru prepararea clatitelor va va asigura ca aveti toate instrumentele necesare atunci cand doriti sa gatiti.


4. Un vas pentru cuptor
Un vas special pentru cuptor, cu sau fara capac, de dimensiuni mai mari, va fi de mare ajutor atunci cand doriti sa preparati o friptura delicioasa pentru familie si prieteni.


5. Un set de tavi
Cuptorul este un aliat de incredere in bucatarie, insa fara ustensilele necesare, acesta nu poate functiona corect. Un set de tavi va va ajuta sa preparati fursecuri, prajituri, blaturi de tort, fripturi si nenumarate alte retete, usurandu-va astfel munca si veti castiga timp valoros.


6. Vase specialitati
Un vas multifunctional, atat pentru plita, cat si pentru cuptor sau un tajine va va ajuta sa preparati diverse retete exotice in cel mai scurt timp.