Vopseste ouale de Paste in coji de ceapa

Vopseste ouale de Paste in coji de ceapa
Chiar daca ai mai incercat sa vopsesti oua cu o metoda naturala sau esti la prima experienta de acest gen, am pregatit pentru tine cateva trucuri pe care le poti folosi pentru a obtine un rezultat cat mai frumos.

Propunerea noastra de astazi este o varianta naturala de a obtine oua rosii, fara sa fie nevoie sa trisezi adaugand colorant artificial, in final.
Pentru a inrosi ouale, poti folosi foi de ceapa rosie si galbena. Atentie, este vorba despre coaja exterioara a cepei, acea foita uscata si fina.

Cu cat mai multe foi de ceapa rosie adaugi in oala, cu atat culoarea rosie iese mai intensa. Pentru ca de la ceapa rosie ouale devin mai rosii, iar de la ceapa galbena mai maronii.

Pune foile de ceapa in  cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute. Apoi muta foile intr-o cratita mare cu apa cat sa fie acoperite, un pic de otet si lasa-le peste noapte. 

A doua zi, fierbe combinatia obtinuta pentru aproximativ o ora pana obtii culoarea pe care o doresti. Strecoara apoi lichidul obtinut intr-o cratita, lasa la racit si adauga ouale in aceasta apa si pune cratita la fiert.

Atentie! Ouale se fierb direct in apa colorata de aceste coji de ceapa, deci nu trebuie fierte inainte de vopsire asa cum se procedeaza in cazul colorantilor artificiali.

Culoarea pe care o vei obtine, depinde foarte mult si de culoarea cojii oului, de la un rosu-maroniu pana la un visiniu inchis. 

Pentru a obtine o culoare mai rozalie poti adauga in combinatia de foi de ceapa rosie si galbena si sfecla rosie.  

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!