TIMP DE PREGĂTIRE 5 minute
TIMP DE PREPARARE 15 minute
TIMP TOTAL 20 minute
Reteta pentru 4 portii
- 1 vânătă
- 2 lingură(i) ulei de măsline
- ¼ pahar sos de soia
- ¼ pahar zahăr brun
- 2 căpătâni usturoi, tocat
- 1 linguriță(e) ghimbir proaspăt răzuit
- ¼ pahar alune măruntite
- 2 fire de ceapă verde
- orez gătit (optional)
Pasul 1- Pregătești vinetele
Taie vânătă în cuburi de circa 10 cm. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să tai prima dată vinetele în felii de câte 10 cm, iar apoi să aÈ™ezi fiecare felie plată È™i să tăi din nou în pătrate de 10 cm.
Pasul 2 - Pregătești tigaia cu ulei
Într-o tigaie mai mare, picură uleiul de măsline È™i porneÈ™te focul. Când uleiul se încinge, învârte tigaia pentru ca uleiul să ungă uniform suprafaÈ›a de gătit. Adaugă apoi cuburile de vinete.
Pasul 3 - Prăjești vinetele
Lasă cuburile de vinete să se prăjească biniÈ™or, amestecând ocazional, până când simÈ›i că se înmoaie. Ar trebui să dureze cam 10 minute. Dacă vinetele încep să se lipească, adaugă câteva linguri de apă în tigaie pentru a împiedica acest lucru.
Pasul 4 - Pregătești glazura de ghimbir
În timp ce vinetele se călesc în tigaie, pregăteÈ™ti glazura de soia cu ghimbir. Amestecă într-un bol sosul de soia, zahărul brun, usturoiul tocat È™i ghimbirul.
Pasul 5 - Amesteci vinetele cu sosul de soia
Când vinetele devin moi, toarnă glazura de soia cu ghimbir. Asigura-te că tot zahărul ajunge în tigaie È™i că nu rămâne nimic pe fundul bolului. Continuă să prăjeÈ™ti compoziÈ›ia amestecând în ea, timp de aproximativ 5 minute.
Pasul 6 - Servire vinete cu glazură de soia
Înainte de servire, presară alune tocate pe vinete È™i rondele subÈ›iri de ceapă verde. Se pot servi împreună cu orez cald.
Poftă bună!