TIMP DE PREPARARE10 minute
TIMP TOTAL20 minute
5 capatani de usturoi
Pasul 1 – Decojiti usturoiul
Dacă usturoiul nu este decojit, decojiti-l manual sau folosind metoda de agitare în interiorul unui borcan. Doar așezați cateii de usturoi nedecojiti în interiorul unui borcan curat, puneti capacul și agitați puternic până se îndepărtează toată coaja.
Pasul 2 – Formati pasta de usturoi
Cu ajutorul unui cutit, îndepărtați partile verzi sau tulpinile brune de pe cateii de usturoi decojiti.
Puneti cateii de usturoi intr-un blender cu lama metalica. Mixati cu impulsuri scurte până când usturoiul este uniform măcinat. Cand este nevoie, opriți-va și incorporati părțile laterale. Puteti alege sa faceti o pasta sau sa lasati usturoiul un pic mai granulat.
Pasul 3 – Puneti usturoiul la congelator
Transferați pasta de usturoi în pungi mici ziploc, transparente si depozitati la congelator. Puteți utiliza un cuțit pentru a trasa linii si a imparti compozitia, astfel incat o portie mica sa fie circa 1 lingurita de adaugat la preparate.