TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL25 minute
5 kg faina
200 gr zahar
9 lingură(i) miere
4 oua
1 linguriță(e) condimente aromate
1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
1 lingură(i) suc de lamaie
Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatirea aluatului
Intr-o cratita se pune untul la topit peste care se adauga mierea, zaharul si zeama de lamaie, formandu-se un sos dulce. Se da deoparte la racit.
Intr-un bol se omogenizeaza faina cu mixul pudra de condimente si bicarbonatul. Se incorporeaza sosul in acest amestec, peste care se adauga si ouale batute bine.
Framanta aluatul obtinut pana cand acesta nu mai are o textura lipicioasa. Acopera bolul in care se regaseste aluatul si lasa-l la temperatura camerei, intr-un loc caldut, timp de aproximativ jumatate de ora la crescut.
Pasul 3 - Pregatirea turtelor dulci
Presara faina pe un fund sau pe blatul de lucru pe care vei intinde si/sau rula bucatile de aluat. Ofera-I turtei dulce o forma ovala prin formarea de bilute mici sau diferite forme inedite folosind forma de stelute, inimioare etc.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si adauga turta dulce peste aceasta. Da turtele la cuptor pentru 10-20 minute, in functie de grosimea acestora.
Pasul 4 - Servire
Scoate turta dulce din cuptor si pudreaz-o cu zahar sau glazura de zahar. Turta dulce se serveste rece, alaturi de un pahar de lapte si nu numai.
Pofta buna!