TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL45 minute
Aluat
350 gr faina
1 ou
200 gr unt
1 lingură(i) smantana
3 lingură(i) cacao
100 gr zahar
1 linguriță(e) zahar vanilat
Umplutura
5 kg branza de vaca
200 gr zahar
300 gr visine
1 linguriță(e) coaja rasa de lamaie
1 linguriță(e) zahar vanilat
Pasul 1 - Pregatirea aluatului
Intr-un bol incapator se amesteca faina cu cacaua, oul, untul, zaharul, smantana si praful de sare si se omogenizeaza/framanta pana se obtine un aluat usor moale. Se imparte aluatul in doua bucati aproximativ egale care se intind pe fundul si peretii tavilor dreptunghiulare de copt, lasand temporar marginile de aluat in exces sa “atarne”.
Pasul 2 - Preincalzirea cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 3 - Pregatirea umpluturii
Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru umplutura - branza de vaci, zaharul, grisul, galbenusurile batute spuma, coaja de lamaie si galbenusurile. Se omogenizeaza si se adauga umplutura in fiecare tava, peste aluat. Ulterior se intind visinele fara samburi deasupra umpluturii si se impatureste “tunelul”.
Pasul 4 - Coacerea turnului
Prajitura se da la cuptor pentru 30 minute.
Pasul 5 - Servire
Se scot tavile si prajiturile din acestea pe un blat (fund) si se tapeteaza cu zahar pudra. Pentru si mai mult gust puteti folosi toping de fructe, ciocolata topita etc. dupa preferinte.
Pofta buna!