Trucuri utile pentru pregatirea carnii de miel

Trucuri utile pentru pregatirea carnii de miel
Friptura de miel este o delicatesa apreciata de toti pofticiosii la masa de Paste. Iar daca respecti cateva reguli si pregatesti si o marinada delicioasa, nu are cum sa nu iti reuseasca reteta. Totusi, pe langa reteta este foarte importanta si pregatirea carnii, asa ca ti-am lasat mai jos cateva sfaturi utile pentru ca friptura ta de miel sa fie un succes la masa de Paste. 

1. Pentru a obtine o friptura delicioasa, alege o carne de miel tanar, proaspat taiat. 
2. Este recomandat sa alegi partea piciorului din spate (pulpa) pentru ca vei obtine cel mai bun rezultat daca gatesti carnea la cuptor. Pulpele din fata se folosesc pentru tocanite iar cotletul este ideal pentru gratar. Poti folosi si pulpele din fata pentru friptura la tava dar pentru un rezultat fraged trebuie ca pulpele sa aiba mai multa grasime. 
3. Inainte de a o gati, lasa carnea sa ajunga la temperatura camerei. Asadar, daca a fost la frigider sau congelator, asigura-te ca o scoti cu suficient timp inainte de gatire. Altfel, va dura mult pana se va se va incalzi uniform in cuptor.
4. Pentru a elimina mirosul de oaie, inainte de a gati carnea, o poti opari in lapte clocotit. Apoi lasa-o in lapte pana acesta se raceste.
5. Carnea de miel scade destul de mult atunci cand este gatita la cuptor, de aceea este recomandat sa o gatesti pe os pentru ca astfel isi va pastra mult mai bine forma. 
6. Foloseste o tava potrivita ca marime, in care sa nu ramana mult spatiu liber. Altfel, se va arde sosul. 
7. Asezoneaza carnea la final, dupa ce este gatita. Poti folosi ardei iute, usturoi, rozmarin, coriandru sau tarhon dupa preferinte.
8. Timpul de gatire este un alt aspect de care trebuie sa tii cont pentru ca este foarte important. De regula, pentru fiecare kilogram de carne trebuie sa gatesti carnea 30 de minute. Si tine cont ca din cand in cand trebuie sa o acoperi cu sosul din tava pentru a nu se usca. 
9. Evita sa intorci carnea cu furculita pentru ca aceasta va strapunge carnea si se va scurge sucul din ea. Cel mai bine este sa folosesti o spatula pentru aceste manevre.
10. Cand friptura este gata, nu o aseza in farfurie imediat ce ai oprit cuptorul. Tine tava in cuptor pentru inca aproximativ 15 minute, astfel sucul patrunde si mai bine in carne si o face mai delicioasa. 
 
Spatula silicon Misty NAVA NV 111 014
-50%

Spatula silicon Misty NAVA NV 111 014

39,99 Lei 19,99 Lei
(1) Review

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!