Trucuri utile pentru a salva o ciorba sau supa

Trucuri utile pentru a salva o ciorba sau supa
Nu-i asa ca in ultimul an ai petrecut mai mult timp in bucatarie? Daca inainte vizitai bucataria doar pentru a-ti prepara cafeaua sau pentru a savura mancarea livrata la domiciliu, acum vrei sa-ti impresionezi persoana iubita cu calitatile tale de „master chef”. Cu toate acestea se intampla sa mai dai gres si trebuie sa fii pregatit. Ti-am pregatit cateva trucuri utile prin care poti salva o supa sau ciorba ca sa ajunga in farfurie si nu la gunoi.


Trucuri utile pentru a salva o ciorba sau supa

 

1.    Ciorba/supa prea sarata


Daca ai scapat prea multa sare ai la indemana mai multe moduri prin care o poti salva. Adauga un cartof taiat cuburi. Pe masura ce acesta va fierbe va atrage sarea, fara a schimba aroma preparatului. Daca reteta nu include cartofi, lasa-l la fiert 10-15 minute si apoi scoate-l. Poti proceda la fel folosind paste sau taitei.

Sau poti introduce un saculet din tifon umplut cu orez care va absorbi sarea in exces. 
Daca ai bulion nesarat ramas, poti sa il adaugi in oala, dupa ce l-ai dat in clocot, separat. Acesta nu va schimba gustul mancarii si te va ajuta sa obtii o ciorba/supa mai putin sarata.

Poti adauga un cub de zahar, putin otet sau zeama de lamaie. Gusta zeama si vezi daca rezultatul obtinut este pe gustul tau.
 

2.    Ciorba/supa este prea groasa


Daca ciorba este prea groasa si vrei sa obtii o consistenta mai fluida, adauga putina apa fiarta cu sare si suc de rosii. Fierbe separat amestecul si toarna-l in oala cand acesta clocoteste. Foloseste cantitatea necesara pentru a obtine rezultatul dorit. Si gusta apoi ciorba pentru a suplimenta cu condimente, daca este cazul.
 


3.    Ciorba/supa este prea grasa


Daca ciorba sau supa este prea grasa, pune cateva cuburi de gheata si amesteca-le bine, apoi scoate-le inainte ca acestea sa se topeasca de tot. Astfel, grasimea se va lipi de cuburi si vei putea sa o elimini o data cu acestea. 
Sau poti lasa ciorba/supa sa se raceasca complet si apoi pune-o la frigider. Astfel grasimea va iesi la suprafata si se va intari, in asa fel incat o vei putea inlatura cu usurinta cu ajutorul unei linguri. 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!