Trucuri simple pentru a elimina pesticidele de pe fructe si legume

Trucuri simple pentru a elimina pesticidele de pe fructe si legume
Fructele si legumele ar trebui sa se regaseasca in farfuria noastra la fiecare masa, zi de zi. In special vara cand sunt usor de gasit pe tarabele din piete. Au o multime de vitamine si minerale benefice pentru functionarea corespunzatoare a organismului nostru. Insa trebuie sa ai in vedere ca este recomandat sa le acorzi atentia necesara in pregatirea acestora pentru a fi consumate. Si anume, sa le speli eficient inainte de a le putea manca fara griji. Indiferent de mediul in care au fost cultivate, fermierii pot folosi diferite tratamente impotriva daunaturilor dar si in drumul acestora pana sa ajunga la tine, pot acumula diferite bacterii. 

Inainte de a le depozita in frigider, asigura-te ca le speli in mod corect pentru a iti proteja sanatatea, in special atunci cand le oferi copiilor. 

In general, fructele si legumele pot fi spalate foarte bine cu apa simpla sau ajutandu-te de un burete curat sau o perie. Totusi, daca simti nevoia sa folosesti ceva in plus, eficient si natural, iti recomandam 3 solutii pe care le poti folosi pentru curatarea acestora in profunzime. 

1.    Solutie de bicarbonat de sodiu si lamaie/otet
Prepara intr-un bol o solutie folosind 1-2 lingurite de suc de lamaie sau otet, in functie de ce ai la indemana. Adauga 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu si 250 ml de apa. Apoi stropeste legumele si fructele cu amestecul obtinut si lasa-le cateva minute. Dupa care spala-le foarte bine sub jet de apa. 

2.    Solutie de bicarbonat 
Foarte simplu si rapid, amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina apa si freaca legumele si fructele, in coaja, cu amestecul obtinut, folosind un burete de bucatarie curat. Apoi clateste-le pe rand foarte bine si pot fi gata de consumat.

3.    Solutie de otet 
Acest truc poate cel mai raspandit. Solutia se obtine dintr-un amestec de 1 litru de apa si 250 ml de otet. Intr-un bol, adauga fructele si legumele pe care vrei sa le cureti si lasa-le in amestecul obtinut pentru aproximativ 15 minute. Apoi, clateste-le foarte bine cu apa curata si sunt numai bune de mancat.

4.    Tine-le in apa simpla
Cand vine vorba despre fructele de padure, acestea trebuie tinute cateva minute intr-un bol cu apa curata pentru a se curata bine. Apoi pune castronul sub jet puternic de apa, astfel incat sa fie eliminate micile insecte care s-ar putea afla pe suprafata acestora. Prin aceeasi procedura trebuie sa treaca si ciresele, capsunele, strugurii sau varza si salata care se spala sub jet de apa, frunza cu frunza.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!