Cafea Dalgona

Cafeaua Dalgona un preparat devenit celebru pe retelele sociale fiind un trend care a castigat simpatia tuturor pentru aspectul cu adevarat special si mai ales pentru ca poate fi rasfatul pe care ti-l pregatesti acasa pentru a te simti in vacanta sau la o cafenea. Nu-i asa ca ti se face pofta de o cafea Dalgona cand vezi fotografiile care circula pe internet?

Ai nevoie:
2 lg de ness
2 lg de apa fierbinte 
2 lg de zahar 
250 ml lapte rece 

Mod de preparare:
Cafeaua Dalgona este preparata din ness frecat spuma cu zahar si lapte rece sau cald. Cafeaua instant este frecata atat de bine cu zahar si un pic de apa fiarta astfel incat sa formeze o spuma delicioasa si super usoara ce pluteste pe lapte.
Iti recomandam sa folosesti o cafea instant cu granulatie mica pentru a se dizolva mai usor. Alege un ness de calitate si aromat, si pregateste un pahar inalt, zaharul, laptele si apa fierbinte.
Intr-un bol pentru mixer, amesteca cafeaua solubila si zaharul, apoi adauga apa fierbinte si omogenizeaza cu o lingurita. Apoi foloseste mixerul pentru a obtine o spuma deschisa la culoare si foarte tare. Daca folosesti un mixer de mana ar trebui sa dureze aproximativ 5-6 minute.
Intr-un pahar inalt, toarna 150-200 ml lapte cald si apoi adauga spuma deasupra. Spuma este atat de usoara incat va pluti foarte frumos pe lapte. Si gata! Aceasta este celebra cafea Dalgona. 


 

Comentarii

Articole similare

Cafea Dalgona
Cafea Dalgona
Cafeaua Dalgona un preparat devenit celebru pe retelele sociale fiind un trend care a castigat simpatia tuturor pentru aspectul cu adevarat special si mai ales pentru ca poate fi rasfatul pe care...