Tort de turta dulce

Tort de turta dulce
TIMP DE PREGĂTIRE 1 oră
TIMP DE PREPARARE 1 oră 5 minute
TIMP TOTAL 2 ore 5 minute

 

Acest tort de turta dulce isi are radacinile intr-o reteta de origine poloneza, un pic adaptata. Este stratificat cu gem de prune si imbracat in ciocolata.

 140 gr unt
 300 gr miere
 100 gr zahar brun light
 375 gr faina cu autocrestere
 3 linguriță(e) piper macinat
 1 linguriță(e) scortisoara macinata
 ½ linguriță(e) cuisoare pisate
 ¼ linguriță(e) nucsoara pisata
 ¼ linguriță(e) piper macinat
 3 oua

Pentru umplutura si glazura
 200 gr gem de prune
 225 gr crema de smantana, grasa
 140 gr ciocolata neagra, maruntita fin
 3 linguriță(e) miere

 

 

Pasul 1 - Pregatesti cuptorul
 

Incalzesti cuptorul la 160 grade Celsius, modul ventilatie. Iei o tava de copt adanca (circa 20 cm) si o tapetezi cu hartie de copt.


Pasul 2 - Prepari compozitia pentru tort
 

Pui mierea, zaharul si untul intr-o cratita de dimensiuni medii si asezi pe foc potrivit, pana cand obtii o pasta. Iei de pe foc si lasi sa se raceasca. Adaugi faina si condimentele intr-un bol mare si amesteci toate ingredientele impreuna.
Cand ingredientele lichide s-au racit, bati ouale. Torni deasupra ingredientelor uscate, amestecandu-le pentru a forma o compozitie omogena. Totul nu amesteca vartos, ci foarte usor, pentru ca altfel poti obtine un tort prea uscat.


Pasul 3 - Coci in cuptor Tort de turta dulce
 

Torni compozitia in tava pregatita si dai la copt timp de 50 -55 de minute sau pana cand introduci o scobitoare in mijlocul tortului si iese uscata. Lasi apoi tortul sa se raceasca timp de 20 de minute inainte de a-l scoate pe un gratar, unde se va raci complet.


Pasul 4 - Faci 3 straturi din blat si pregatesti glazura
 

Dupa ce se raceste, iei un cutit mare si tai tortul pe orizontala, astfel incat sa obtii 3 straturi. Intinzi dulceata pe cele doua straturi de tort si il asamblezi. Il dai deoparte, pentru a prepara glazura.
Pentru glazura, iti trebuie o tigaie de dimensiuni medii. Pui smantana, ciocolata si mierea in tigaie si gatesti la foc mic pana cand ciocolata se topeste si obtii un amestec omogen, care curge putin.


Pasul 5 - Torni glazura peste tort
 

Asezi tortul pe un gratar sau suport din sarma peste o tava tapetata cu hartie de copt si torni pe el glazura. Este important sa acoperi tot tortul. Poti folosi o spatula pentru a transfera apoi tortul pe un platou. Lasi glazura sa se prinda.


Pasul 5 - Servire
 

Pentru decorare poti folosi bombonele sau alte ornamente comestibile. Se poate tine la frigider timp de 5 zile.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!