Tortul de biscuiti cu crema de ciocolata nu are nevoie decat de 12 ingrediente, majoritatea care se regasesc chiar acum la tine in gospodarie fara sa mai fii nevoit sa faci alte investitii. Iata cat este de simplu de pregatit.
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL1 oră
1 kg biscuiti
100 gr Cacao
300 gr Zahar
3 oua
350 ml lapte
400 gr unt
5 lingură(i) Nutella
100 ml frisca lichida
Pentru sirop
300 ml lapte
Coaja de lamaie si portocala
Esenta de vanilie
Pasul 1 - Pregatirea cremei pentru Tort de biscuiti cu crema de ciocolata
Pregatiti un bol incapator in care omogenizati cu ajutorul unui tel ouale, zaharul si cacaua. Adaugati laptele si omogenizati din nou. Puneti intregul amestec intr-o craticioara si transferati-o pe aragaz, la foc mic.
Fierbeti crema omogenizand continuu timp de aproximativ 3 minute. Cand aceasta capata textura dati deoparte la racit.
Ulterior adaugati untul si frisca lichida, respectiv crema de Nutella si omogenizati din nou.
Pasul 2 - Pregatirea “siropului” pentru Tort de biscuiti cu crema de ciocolata
Fierbeti intr-o cratita aproximativ 300 ml lapte in care adaugati cojile de fructe si esenta de vanilie. Lasati cateva minute pe foc dupa care dati-o deoparte si separati cojile de lapte.
Pasul 3 - Pregatirea si insiroparea blatului
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugati biscuitii trecuti prin lapte. Insirati unul cate unul pana cand fundul tavii este acoperit. Nivelati apoi un strat de crema. Condinuati cu acest pas pana cand terminati biscuitii si crema.
Ultimul strat va fi din crema, peste care puteti presara biscuiti marunti (fructe, ciocolata etc.). Dati la rece pret de minim cateva ore sau peste noapte si ulterior taiati bucatile dorite si serviti-le alaturi de musafiri.
Pofta buna!