TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL1 oră
800 gr tofu
2 lingură(i) ulei de masline
30 gr amidon de porumb
1 linguriță(e) sare
1 vârf piper
1 lingură(i) pudra de ceapa (sau ceapa naturala taiata marunt)
1 vârf usturoi pudra
Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatirea tofu
Taie fiecare bucata de tofu in doua bucati mai mari fiecare. Acopera fiecare bucata cu servetele de hartie, si mai apoi pune bucati-le acoperite peste alte bucati de hartie astfel incat sa se absoarba excesul de lichid. Puteti adauga greutati deasupra pentru a favoriza eliminarea umiditatii. Lasati tofu in acest format timp de aproximativ 20-30 minute pentru a se elimina cat mai mult lichid.
Pasul 3 - Pregatirea glazurii
Intr-un bol omogenizati amidonul de porumb cu sare si piper, usturoi si ceapa. Dati deoparte pana la pasul urmator.
Pasul 4 - Coacerea tofu
Pregatiti o tava pe care s-o tapetati cu hartie de copt si adaugati in aceasta bucatile de tofu taiate in bucati cu dimensiunea de 8-10 cm.
Ungeti bucatile de tofu cu putin ulei de masline si adauga glazura pregatita anterior.
Da-l la cuptor pentru 15 minute, apoi scoate tava si intoarce bucati-le pe cealalta parte si mai coace-le inca un sfert de ora.
Pofta buna!