Tarta cu morcovi si ciuperci

Tarta cu morcovi si ciuperci
Tarta cu morcovi si ciuperci este o idee foarte buna de preparat sanatos sau pentru vegetarieni. Se gateste destul de usor.
 
TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE45 minute
TIMP TOTAL1 oră

 

 

 4 lingură(i) ulei de masline
 5 morcovi
 3 lingură(i) sirop de artar
 1 foaie aluat foietaj
 200 gr ciuperci champignon
 30 gr alune de padure prajite
 1 ceapa
 100 gr crema de branza
 sare si piper
 patrunjel

 

 

Pasul 1 – Pregateste cuptorul si tava pentru Tarta cu morcovi si ciuperci
 

Cuptorul trebuie preincalzit la 200 de grade. Asterne pe o tava de copt niste hartie de copt.


Pasul 2 – Pregateste morcovii
 

Morcovii se curata si se tale pe lungime, in 4. Se oparesc in apa fiarta timp de circa 4 minute. Apoi se scot, se intind pe o tava si se garnisesc cu sare si piper. Deasupra, toarna si doua linguri de ulei de masline si doua linguri de sirop de artar.


Pasul 3 – Coace morcovii in cuptor
 

Tava cu morcovi se pune la cuptor pentru circa 15 – 20 de minute. Dupa 10 minute, ar trebui sa-i intorci pentru a se gati uniform.


Pasul 4 – Coci aluatul pentru Tarta cu morcovi si ciuperci
 

Aluatul de tarta se intinde pe o tava acoperita cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coace in cuptor timp de 12 minute, impreuna cu morcovii.


Pasul 5 – Pregateste ceapa si ciupercile
 

Taie-le cat mai marunt. Ceapa se caleste cu doua linguri de ulei de masline. Adauga in tigaie ciupercile si prajeste-le pana cand apa se evapora. Da de o parte si lasa la racit.


Pasul 6 – Prepara pasta pentru Tarta cu morcovi si ciuperci
 

O cantitate de circa 1/ 3 din ciuperci se amesteca cu crema de branza, cu alunele, sarea si piperul. Foloseste un blender si mixeaza pana cand obtii o pasta. In aceasta pasta vei incorpora apoi restul ciupercilor.


Pasul 7 – Coacere finala si servire
 

Pasta de ciuperci se pune in aluat, iar morcovii se aseaza deasupra. Intinde deasupra restul de sirop de artar si da din nou tarta la cuptor pentru circa un sfert de ora. Cand se rumeneste, se scoate sise garniseste cu frunze de patrunjel.

Pofta buna de Tarta cu morcovi si ciuperci!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!