TIMP DE PREPARARE40 minute
TIMP TOTAL50 minute
Pentru supa
15 kg carne de pui
4 morcovi
2 bucati radacina patrunjel
2 bucati radacina pastarnac
¼ capatana telina
2 cepe
1 lingură(i) piper boabe
patrunjel pentru ornare
Pentru galuste
2 oua
140 gr gris
sare
Pasul 1 - Pregatirea puiului
Se pune o cratita pe foc in care se adauga apa si un praf de sare. Se adauga puiul si se lasa la fiert circa 30 minute la foc mediu. La formarea spumei aceasta se separa cu ajutorul unei spatule.
Pasul 2 - Pregatirea legumelor pentru Supa de pui cu galuste
Legumele se spala si se curata. Radacinoasele se taie rondele iar ceapa se adauga intreaga la fiert, alaturi de carne (dupa spumuire), pentru ca legumele sa prinda gust. Se lasa la fiert timp de 30-40 minute, pana cand acestea au fiert. Verificati-le cu ajutorul unei furculite.
Pasul 3 - Pregatirea galustelor
Alegeti doua vase de dimensiune medie in care sa separati albusul de galbenus. Bateti albusul si galbenusul, separat, cu cate un praf de sare. Dupa ce albusul s-a facut spuma, adaugati-l peste galbenus.
Adaugati in ploaie 3 linguri de gris amestecand incontinuu si ulterior dati amestecul la rece pentru 15 minute.
Pasul 4 - Finalizare Supa de pui cu galuste
Strecurati legumele si carnea intr-un alt vas. Daca a doriti un plus de vitamine, puteti dezosa carnea si, anticipat, puteti taia legumele cubulete, pastrand amestecul integral.
Pasul 5 - Gatirea galustelor
Adaugati zeama intr-o cratita si puneti-o pe foc. Dupa ce aceasta a dat in clocot, dati cratita deoparte si adaugati din compozitia de galuste, dand forma acestora cu ajutorul a doua linguri. Ulterior puneti din nou cratita la fiert, la foc mic, pana cand galustele sunt gatite (circa 10 minute).
Pasul 6 - Servire Supa de pui cu galuste
Treceti portia dorita intr-un bol cu fund adanc si adaugati dupa preferinte, din legumele fierte. Serviti cu patrunjel tocat proaspat, pentru un plus de savoare.
Pofta buna!