Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste
Supa de pui cu galuste este preparatul ideal pentru mese usoare si delicioase. In plus, aceasta supa este un remediu excelent pentru raceli si viroze, care te va pune pe picioare numai decat. Surplusul de vitamine si proteine este echilibrat astfel incat te vei simti revigorat inca de la prima portie.
 
TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE40 minute
TIMP TOTAL50 minute

 

 

Pentru supa
 15 kg carne de pui
 4 morcovi
 2 bucati radacina patrunjel
 2 bucati radacina pastarnac
 ¼ capatana telina
 2 cepe
 1 lingură(i) piper boabe
 patrunjel pentru ornare

Pentru galuste
 2 oua
 140 gr gris
 sare

 

 

Pasul 1 - Pregatirea puiului
 

Se pune o cratita pe foc in care se adauga apa si un praf de sare. Se adauga puiul si se lasa la fiert circa 30 minute la foc mediu. La formarea spumei aceasta se separa cu ajutorul unei spatule.


Pasul 2 - Pregatirea legumelor pentru Supa de pui cu galuste
 

Legumele se spala si se curata. Radacinoasele se taie rondele iar ceapa se adauga intreaga la fiert, alaturi de carne (dupa spumuire), pentru ca legumele sa prinda gust. Se lasa la fiert timp de 30-40 minute, pana cand acestea au fiert. Verificati-le cu ajutorul unei furculite.


Pasul 3 - Pregatirea galustelor
 

Alegeti doua vase de dimensiune medie in care sa separati albusul de galbenus. Bateti albusul si galbenusul, separat, cu cate un praf de sare. Dupa ce albusul s-a facut spuma, adaugati-l peste galbenus.
Adaugati in ploaie 3 linguri de gris amestecand incontinuu si ulterior dati amestecul la rece pentru 15 minute.


Pasul 4 - Finalizare Supa de pui cu galuste
 

Strecurati legumele si carnea intr-un alt vas. Daca a doriti un plus de vitamine, puteti dezosa carnea si, anticipat, puteti taia legumele cubulete, pastrand amestecul integral.


Pasul 5 - Gatirea galustelor
 

Adaugati zeama intr-o cratita si puneti-o pe foc. Dupa ce aceasta a dat in clocot, dati cratita deoparte si adaugati din compozitia de galuste, dand forma acestora cu ajutorul a doua linguri. Ulterior puneti din nou cratita la fiert, la foc mic, pana cand galustele sunt gatite (circa 10 minute).


Pasul 6 - Servire Supa de pui cu galuste
 

Treceti portia dorita intr-un bol cu fund adanc si adaugati dupa preferinte, din legumele fierte. Serviti cu patrunjel tocat proaspat, pentru un plus de savoare.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!