Supă de ceapă franceză

Supă de ceapă franceză
Aceasta este o rețetă de supă de ceapă franceză pe care oamenii o caută des în meniul restaurantelor. Are parte de o prezentare rafinată și de un gust nou, desăvârșit.
 
  •  2 lingură(i) unt
  •  1 linguriță(e) sare
  •  2 cepe rosii, taiate subtire
  •  2 cepe albe, taiate subtire
  •  30 gr supa de pui
  •  450 gr supa de vita
  •  ½ cana vin rosu
  •  1 lingură(i) sos Worcestershire
  •  2 fire patrunjel proaspat
  •  frunze de cimbru proaspat
  •  o frunza de dafin
  •  1 lingură(i) otet balsamic
  •  4 felii subtiri de paine
  •  sare si piper
  •  8 felii de branza Gruyere sau suedeza, la temperatura camerei
  •  ½ cana branza Asiago sau mozarella
  •  paprika

 

Pasul 1 - Gătești ceapa
 

Topești untul într-o oala mare, la foc mediu- înalt. Adaugă sare, ceapă roșie și ceapă dulce. Gătești timp de 35 de minute, amestecând mereu, până când ceapa devine caramelizată și aproape siropoasă.


Pasul 2 - Pregătești supa
 

Amesteci supa de pui, supa de vită, vinul roșu și sosul Worcestershier în oală. Prinde într-un buchet pătrunjelul, cimbrul și frunza de dafin cu sfoară și așează-le în oală. Fierbe la foc mediu timp de 20 de minute, amestecând ocazional. Îndepărtează apoi buchetul de arome și condimentează cu sare și piper. Acoperă și menține oala pe foc mediu pentru a rămâne caldă în timp ce pregătești pâinea.


Pasul 3 - Pregătești pâinea
 

Preîncălzești broilerul cuptorului. Aranjezi feliile de pâine pe o foaie de copt și gătești timp de 3 minute, întorcându-le o dată. Important este să fie bine prăjite pe ambele părți. Scoate-le din cuptor, dar nu opri broilerul.


Pasul 4 - Montezi bolurile
 

Aranjeza 4 boluri mari și sigure de copt pe o tavă de copt cu margini mici. Umple fiecare bol cu supă fierbinte până la maximum două treimi. Așează deasupra fiecărui bol o felie de pâine prăjită, două felii de brânză Gruyere și 1/ 4 de brânză Asiago sau mozzarella. Presară un pic de paprika pe fiecare.


Pasul 5 - Gătești în cuptor/ broiler
 

Pune la cuptor (broiler) timp de 5 minute sau până când bolurile prind o crustă frumoasă deasupra. Pe măsură ce se înmoaie, branza se lasă pe lateral și formează o crusta - sigiliu frumos topită.

Supa se servește caldă.

Poftă bună!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!