TIMP DE PREPARARE 12 minute
TIMP TOTAL 30 minute
250 gr unt
⅔ pahar zahar tos
2 pahare faina alba
1 pahar faina de orez
1 linguriță(e) zahar fin pentru pudrat
Pasul 1 - Mixati toate ingredientele
Amestecati toate ingredientele, cu exceptia zaharului pudra, intr-un robot, pana cand obtineti un pesmet fin.
Pasul 2 - Formati aluatul pentru Stelute de Craciun - Reteta usoara
Presati amestecul obtinut pana cand se formeaza un aluat. Apoi impartiti acest luat in doua.
Pasul 3 - Decupati Stelute de Craciun - Reteta usoara
Rulati aluatul intre doua foi de hartii de copt, astfel incat sa aiba circa 5 mm grosime. Cu ajutorul unui unor forme de stea, taiati formele din aluat. Cand ati finalizat tot aluatul, asezati stelutele in tava pregatita, tapetata cu hartie de copt. Optional, puteti sa presarati peste ele putin zahar pudra.
Pasul 4 - Coaceti stelutele in cuptorul preincalzit
Coaceti stelutele la temperatura de 160 grade Celsius, timp de circa 30 de minute sau pana cand observati ca aluatul devine uscat si ferm. Este important sa nu le rumeniti prea tare.
Pasul 5 - Serviti fursecurile de Craciun
Cand stelutele sunt gata, puteti sa le scoateti din cuptor si sa le transferati pe un gratar pentru a se raci complet. Pudrati-le cu zahar fin si serviti.
Pofta buna!