Stelute de Craciun - Reteta usoara

Stelute de Craciun - Reteta usoara
Retetele de Craciun sunt deseori preferatele gospodinelor si bucatarilor. Intre cina de Craciun, gatitul delicateselor, deserturile afestive, aceste Stelute de Craciun - Reteta usoara va pot ajuta sa pregatiti rapid masa, sa va concentrati si sa va bucurati pe timpul pe care il petreceti alaturi de familie si prieteni.
 
TIMP DE PREGĂTIRE 20 minute
TIMP DE PREPARARE 12 minute
TIMP TOTAL 30 minute

 

 

 250 gr unt
 ⅔ pahar zahar tos
 2 pahare faina alba
 1 pahar faina de orez
 1 linguriță(e) zahar fin pentru pudrat

 

 

Pasul 1 - Mixati toate ingredientele
 

Amestecati toate ingredientele, cu exceptia zaharului pudra, intr-un robot, pana cand obtineti un pesmet fin.


Pasul 2 - Formati aluatul pentru Stelute de Craciun - Reteta usoara
 

Presati amestecul obtinut pana cand se formeaza un aluat. Apoi impartiti acest luat in doua.


Pasul 3 - Decupati Stelute de Craciun - Reteta usoara
 

Rulati aluatul intre doua foi de hartii de copt, astfel incat sa aiba circa 5 mm grosime. Cu ajutorul unui unor forme de stea, taiati formele din aluat. Cand ati finalizat tot aluatul, asezati stelutele in tava pregatita, tapetata cu hartie de copt. Optional, puteti sa presarati peste ele putin zahar pudra.


Pasul 4 - Coaceti stelutele in cuptorul preincalzit
 

Coaceti stelutele la temperatura de 160 grade Celsius, timp de circa 30 de minute sau pana cand observati ca aluatul devine uscat si ferm. Este important sa nu le rumeniti prea tare.


Pasul 5 - Serviti fursecurile de Craciun
 

Cand stelutele sunt gata, puteti sa le scoateti din cuptor si sa le transferati pe un gratar pentru a se raci complet. Pudrati-le cu zahar fin si serviti.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!