TIMP DE PREPARARE2 minute
TIMP TOTAL5 minute
2 castraveti
1 cana iaurt grecesc
1 catel de usturoi zdrobit
3 lingură(i) suc de lamaie
2 lingură(i) ulei de masline
2 lingură(i) marar proaspat
un praf sare
Pasul 1 – Pregatiti castravetii
Decojiți castravetii și răziți-i pe razatoarea de branza, pe partea cu lamele mai mari. Scurgeți orice lichid din castraveți și transferați într-un bol de dimensiuni medii.
Pasul 2 – Formati crema pentru Sos Tzatziki
Adăugați iaurtul, usturoiul, coaja de lămâie, zeama de lămâie și uleiul de măsline și amestecați până cand se formeaza un sos cremos. Presarati mararul tocat cu un cutit și condimentați cu sare.
Pasul 3 – Servire Sos Tzatziki
Sosul se servește cu pita, legume sau ca topping pentru gyros sau kebabs.
Sosul poate fi pastrat si in frigider, timp de 3- 4 zile.
Mai multe despre Sos Tzatziki
Sosul Tzatziki (pronunțat Tsaht-zee-kee) este o crema care se face cu iaurt (ca iaurtul grecesc) castraveți, mărar, usturoi, ulei de măsline, sare și oțet sau suc de lămâie. Se serveste rece și de obicei se foloseste pentru mâncărurile picante din carne.
Pofta buna!