TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 30 minute
1 kg somon file
2 linguriță(e) mustar Dijon
2 cani rosii cherry
1 cana patrunjel tocat
½ cana busuioc taiat proaspat
1 catel de usturoi pisat
1 ½ cana pesmet
2 lingură(i) ulei de masline
1 linguriță(e) sare
1 ½ cani malai
4 cani apa
140 gr branza de capra
sare si piper, dupa gust
Pasul 1 - Pregateste cuptorul
Preincalzeste cuptorul la 230 grade Celsius. Tapeteaza o tava de copt cu ulei sau unt.
Pasul 2 - Pregatesti amestecul pentru crusta
Intr-un blender mixeaza la putere mare patrunjelul, busuiocul, usturoiul, pesmetul, uleiul de masline si sarea. Amesteca pana cand se combina uniform. Da apoi deoparte.
Pasul 3 - Monteaza somonul in tava de copt
Pune fileurile de somon in tava de copt si aseaza rosiile in jurul somonului. Intinde o jumatate de lingura de mustar dijon pe fiecare file de somon, intr-un strat subtire. Pune deasupra, pe fiecare bucata de somon o lingura cu varf de ierburi aromate. Taseaza pentru ca ierburile sa fie cat mai uniforme si sa formeze o crusta pe peste.
Pasul 4 - Dai la cuptor
Coci la cuptor timp de 15 -20 de minute sau pana cand somonul este gatit bine.
Pasul 5 - Faci mamaliga
In timp ce somonul este la cuptor, pregatesti mamaliga. Intr-o oala mare, fierbi apa si adaugi sare dupa gust. Adaugi malai in ploaie, treptat, pana cand se ingroasa, dupa preferinte. Stingi focul si adaugi branza de capra.
Pasul 6 - Servire Somon in crusta de ierburi, cu branza de capra
Distribui mamaliga pe fiecare farfurie, langa somon si rosii. Serveste combinat, cu toate aromele din farfurie.
Pofta buna!