Usturoi congelat

Iata cum puteti congela usturoiul pentru a-l utiliza usor in retetele dumneavoastra. Pasii sunt simpli si va ajuta sa creati o rutina usoara prin care puteti avea intotdeauna la indemana usturoiul de care aveti nevoie pentru diverse preparate.
 

TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE10 minute
TIMP TOTAL20 minute

 

 

 5 capatani de usturoi

 

 

Pasul 1 – Decojiti usturoiul
 

Dacă usturoiul nu este decojit, decojiti-l manual sau folosind metoda de agitare în interiorul unui borcan. Doar așezați cateii de usturoi nedecojiti în interiorul unui borcan curat, puneti capacul și agitați puternic până se îndepărtează toată coaja.


Pasul 2 – Formati pasta de usturoi
 

Cu ajutorul unui cutit, îndepărtați partile verzi sau tulpinile brune de pe cateii de usturoi decojiti.
Puneti cateii de usturoi intr-un blender cu lama metalica. Mixati cu impulsuri scurte până când usturoiul este uniform măcinat. Cand este nevoie, opriți-va și incorporati părțile laterale. Puteti alege sa faceti o pasta sau sa lasati usturoiul un pic mai granulat.


Pasul 3 – Puneti usturoiul la congelator
 

Transferați pasta de usturoi în pungi mici ziploc, transparente si depozitati la congelator. Puteți utiliza un cuțit pentru a trasa linii si a imparti compozitia, astfel incat o portie mica sa fie circa 1 lingurita de adaugat la preparate.

Comentarii

Articole similare

Usturoi congelat
Usturoi congelat
Iata cum puteti congela usturoiul pentru a-l utiliza usor in retetele dumneavoastra. Pasii sunt simpli si va ajuta sa creati o rutina usoara prin care puteti avea intotdeauna la indemana usturoiul de...
Rosii deshidratate la borcan 
Rosii deshidratate la borcan 
Toamna e sezonul in care ne bucuram de toate roadele pamantului si momentul in care strangem provizii pentru iarna. Pregatirea borcanelor ne aduce aminte de bunicile noastre si pastrarea acestui...