Cum sa gatesti quionoa

Aceasta reteta este de fapt un tutorial pas cu pas care te invata cum sa gatesti quinoa. O poti folosi ca ingredient in multe retete, imediat dupa ce ai preparat-o sau in 15 zile de la preparare (daca o depozitezi in mod corespunzator).
 

TIMP DE PREGĂTIRE5 minute
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL20 minute

 

 

 1 cana quinoa negatita
 1 ¾ cani apa sau supa
 ¼ linguriță(e) sare

 

 

Pasul 1 – Curatati quinoa
 

Puneți quinoa într-o sită cu plasă fină. Clătiți bine în apă rece până când apa curge limpede pentru a îndepărta reziduurile de pe quinoa.


Pasul 2 – Fierbeti quinoa
 

Transferați quinoa scursă într-o cratita mică și adăugați apă sau bulion și sare. Aduceți amestecul la punctul de fierbere la foc mediu-înalt.
Dati focul la foc mic, acoperiți cratița cu un capac și gătiți quinoa acoperita timp de 15 minute.


Pasul 3 – Lasati quinoa sa traga lichid
 

Opriti focul si dati oala deoparte. Lăsați quinoa să se odihnească în cratiță aproximativ 5 minute, fără a lua capacul, pentru a permite quinoa sa absoarba tot lichidul și aburul. Descoperiti apoi si și amestecati cu o furculiță pentru a separa boabele de quinoa.


Pasul 4 – Utilizare si depozitare quinoa
 

Utilizați quinoa într-o rețetă sau transferați într-un recipient pentru depozitare până la 5 zile.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Cum sa gatesti quionoa
Cum sa gatesti quionoa
Aceasta reteta este de fapt un tutorial pas cu pas care te invata cum sa gatesti quinoa. O poti folosi ca ingredient in multe retete, imediat dupa ce ai preparat-o sau in 15 zile de la preparare...
5 Sfaturi cand gatesti cu al tau copil
5 Sfaturi cand gatesti cu al tau copil
Gatitul ii poate ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile motrice esentiale. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont. Sa gatesti cu copiii merita timpul si mizeria, chiar daca rezultatul nu...
Cum se folosesc corect vasele din inox
Cum se folosesc corect vasele din inox
Ti-am pregatit cateva trucuri utile pe care sa le folosesti atunci cand gatesti in vase de inox. Astfel, poti evita ca preparatele tale sa se lipeasca sau sosul sa capete un gust amarui din cauza ca...