Aceasta reteta este de fapt un tutorial pas cu pas care te invata cum sa gatesti quinoa. O poti folosi ca ingredient in multe retete, imediat dupa ce ai preparat-o sau in 15 zile de la preparare (daca o depozitezi in mod corespunzator).
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL20 minute
1 cana quinoa negatita
1 ¾ cani apa sau supa
¼ linguriță(e) sare
Pasul 1 – Curatati quinoa
Puneți quinoa într-o sită cu plasă fină. Clătiți bine în apă rece până când apa curge limpede pentru a îndepărta reziduurile de pe quinoa.
Pasul 2 – Fierbeti quinoa
Transferați quinoa scursă într-o cratita mică și adăugați apă sau bulion și sare. Aduceți amestecul la punctul de fierbere la foc mediu-înalt.
Dati focul la foc mic, acoperiți cratița cu un capac și gătiți quinoa acoperita timp de 15 minute.
Pasul 3 – Lasati quinoa sa traga lichid
Opriti focul si dati oala deoparte. Lăsați quinoa să se odihnească în cratiță aproximativ 5 minute, fără a lua capacul, pentru a permite quinoa sa absoarba tot lichidul și aburul. Descoperiti apoi si și amestecati cu o furculiță pentru a separa boabele de quinoa.
Pasul 4 – Utilizare si depozitare quinoa
Utilizați quinoa într-o rețetă sau transferați într-un recipient pentru depozitare până la 5 zile.
Pofta buna!
Comentarii