Cum sa gatesti orezul

Iti place orezul dar uneori boabele raman tari ori tot orezul capata consistenta unei mamaligi? Iata o reteta care iti arata pas cu pas cum sa gatesti orezul pentru o consistenta potrivita.
 

TIMP DE PREGĂTIRE18 minute
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL38 minute

 

 

 cana orez alb
 ½ linguriță(e) sare

 

 

Pasul 1 – Masurarea cantitatii de orez
 

Măsurați orezul cu o cană și nivelați-o.


Pasul 2 – Curatati orezul
 

Clătiți orezul într-o sită fină cu plasă fină, în apă rece până când apa este limpede.


Pasul 3 – Fierbeti orezul
 

Puneti orezul într-o tigaie la foc mic.
Adaugati dublul cantității de apă rece, presarati cu sare și apoi lasati sa fiarba descoperit..
Folosind o lingură de lemn, amestecati orezul din tigaie pentru a-l distribui uniform.
Acoperiti cu un capac și gatiti la foc mic, timp de 18 minute. Apoi opriti focul.


Pasul 4 – Lasati orezul sa absoarba excesul de lichid
 

Luati tigaia de pe foc. Lăsați orezul să se odihnească în oala aproximativ 5 minute, fără a ridica capacul. In acest mod, orezul va absorbi tot lichidul si aburul.


Pasul 5 – Servire orez
 

La final, amestecati orezul usor cu o furculita, pentru a separa boabele. Serviti conform retetei.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Cum sa gatesti orezul
Cum sa gatesti orezul
Iti place orezul dar uneori boabele raman tari ori tot orezul capata consistenta unei mamaligi? Iata o reteta care iti arata pas cu pas cum sa gatesti orezul pentru o consistenta potrivita. TIMP...
5 Sfaturi cand gatesti cu al tau copil
5 Sfaturi cand gatesti cu al tau copil
Gatitul ii poate ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile motrice esentiale. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont. Sa gatesti cu copiii merita timpul si mizeria, chiar daca rezultatul nu...
Cum se folosesc corect vasele din inox
Cum se folosesc corect vasele din inox
Ti-am pregatit cateva trucuri utile pe care sa le folosesti atunci cand gatesti in vase de inox. Astfel, poti evita ca preparatele tale sa se lipeasca sau sosul sa capete un gust amarui din cauza ca...