Iti place orezul dar uneori boabele raman tari ori tot orezul capata consistenta unei mamaligi? Iata o reteta care iti arata pas cu pas cum sa gatesti orezul pentru o consistenta potrivita.
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL38 minute
cana orez alb
½ linguriță(e) sare
Pasul 1 – Masurarea cantitatii de orez
Măsurați orezul cu o cană și nivelați-o.
Pasul 2 – Curatati orezul
Clătiți orezul într-o sită fină cu plasă fină, în apă rece până când apa este limpede.
Pasul 3 – Fierbeti orezul
Puneti orezul într-o tigaie la foc mic.
Adaugati dublul cantității de apă rece, presarati cu sare și apoi lasati sa fiarba descoperit..
Folosind o lingură de lemn, amestecati orezul din tigaie pentru a-l distribui uniform.
Acoperiti cu un capac și gatiti la foc mic, timp de 18 minute. Apoi opriti focul.
Pasul 4 – Lasati orezul sa absoarba excesul de lichid
Luati tigaia de pe foc. Lăsați orezul să se odihnească în oala aproximativ 5 minute, fără a ridica capacul. In acest mod, orezul va absorbi tot lichidul si aburul.
Pasul 5 – Servire orez
La final, amestecati orezul usor cu o furculita, pentru a separa boabele. Serviti conform retetei.
Pofta buna!
Comentarii