8 Ponturi de gatit pe care trebuie sa le memorezi

O sa-ti schimbe viata.

Unele sfaturi pentru gatit sunt atat de simple si au un efect atat de important, incat dupa ce ti-ai insusit unul, nu-ti poti imaginea cum ai trait inainte fara stii despre el. De aceea, am creat acesta lista rapida de ponturi. Memoreaza-le si iti garantam ca urmatoarea sesiune de gatit va decurge mult mai bine.


1. Citeste toata reteta
Daca te-ai decis sa gatesti dupa reteta, prima data, citeste-o de la cap la coada. Acest lucru o sa te ajute sa o intelegi mai bine si sa-ti dai seama ce oale, tigai sau ustensile de bucatarie iti trebuie.

2. Toate la locul lor
Organizeaza bucatarie pentru ca toate sa fie la locul lor. Cand incepi sa gatesti, aseaza-ti toate ingredientele la indemana. Este obositor sa incepi reteta si sa cauti apoi fiecare ingredient in frigider, dulap, camara.

3. Intotdeauna ascute cutitele
Nu te teme de asta. Da, un cutit ascutit iti poate crea o rana urata daca nu acorzi atentie, dar daca cutitul nu taie sau aluneca necorespunzator, riscul de a te taia este si mai mare.

4. Condimenteaza bine si des
Condimenteaza! bine! mancarea! Sarea e cheia gustului perfect. Este o idee buna sa adaugi un praf de sare la inceput (pe parcurs daca e cazul) si la final. Verifica reteta - s-ar putea sa fie nevoie sa adaugi si piper.

5. Ruleaza lamaia ca sa obtii mai mult suc
Inainte de a taia si stoarce lamaia, ruleaz-o pe un tocator. Astfel, vei obtine mai mult suc (cu mai putin efort).

6. Foloseste tigaile potrivite
Daca ai o singura tigaie non-stick, iata un sfat bun: asteapta reducerile la OaleSiTigai.ro (sau vezi daca sunt reduceri chiar in aceasta perioada) si cumpara-ti un set bun de tigai. Asigura-te ca ai tigai de diferite dimensiuni si inaltimi.

7. Nu supra-aglomera tigaia
Daca faci acest lucru, va fi greu sa amesteci, exista riscul sa dai pe jos, iar legumele se vor inabusi in loc sa se rumeneasca frumos.

8. Curata din mers
In loc sa adaugi fiecare nou vas murdar in chiuveta, debaraseaza si curata din mers. Nu uita sa cureti blatul si chiuveta. In loc sa lasi resturile de legume pe blatul de lucru, pastreaza alaturi o punguta sau un bol de gunoi in care sa le adaugi direct.

Cam atat pentru azi. Urmareste-ne in continuare pe blog pentru ca iti pregatim mereu surprize.
 

Comentarii

Articole similare