Sfaturi pentru folosirea in siguranta a oalei sub presiune

Sfaturi pentru folosirea in siguranta a oalei sub presiune
Oala sub presiune este una dintre cele mai bune investitii pe care le poti face in bucataria ta. Timpul petrecut in bucatarie nu trebuie sa dureze o vesnicie, astfel ca oala de gatit sub presiune este fara indoiala un aliat indispensabil care te ajuta sa pregatesti o multime de feluri de mancare delicioase intr-un timp mult  mai scurt. 

Unele persoane se tem sa foloseasca o oala sub presiune din cauza anumitor mituri care circula. Însă, oalele sub presiune care se gasesc astazi pe piata sunt foarte sigure. Astfel ca nu este cazul sa te ingrijoreze folosirea acesteia.

Daca te numeri printre aceia care se tem de aceasta super inventie dar totusi esti in cautarea unui aliat in bucatarie, iti oferim cateva sfaturi importante.

•    Oala sub presiune economiseste pana la 70% din timpul normal de gatire. Foloseste oala sub presiune pentru a gati mancarurile a caror durata de preparare depaseste 45-50 de minute. Vei economisi astfel timp, gatind o mancare sanatoasa care isi pastreaza toate calitatile nutritive. Insa nu este indicat sa o folosesti in cazul alimentelor cu durata de preparare mai mica de 30 de minute dar nici a celor sensibile la caldura.
•    Atunci cand alegi o oala sub presiune trebuie sa fii atent la mai multe criterii si caracteristici, cum ar fi: sa poata fi folosita la sursa de energie pe care o utilizezi sau chiar universala, capacitatea de care ai nevoie, accesoriile incluse in pachet, sistemul de siguranta oferit de producator si bineinteles pretul care nu este un aspect de neglijat atunci cand alegi o oala sub presiune de calitate.
•    Urmeaza intotdeauna instructiunile din manualul produsului furnizat de catre producator. 
•    Asigura-te ca este foarte bine inchis capacul. De asemenea, verifica mereu componentele pentru a fi intr-o stare buna, in special capacele de cauciuc care asigura etanseitatea dar si supapele de siguranta care trebuie sa permita evacuarea aburului in mod corespunzator.
•    Nu umple oala sub presiune mai mult de doua treimi din capacitatea sa totala. Pastreaza intotdeauna spatiu pentru fierberea lichidului, cresterea in volum a alimentelor si spuma care se produce in timpul procesului de gatire. 
•    Dupa ce termini de gatit, este recomandat sa lasi oala sa piarda toata presiunea si sa se odihneasca pentru aproximativ 15-30 de minute. 
•    Nu folosi produse agresive de curatare pentru a spala oala sub presiune. 
Tinand cont de recomandarile de mai sus iti prezentam mai jos cateva modele de oale sub presiune de calitate care ofera un raport calitate/pret foarte bun. 
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!